Ankara

Eskişehir'de toplu açılış töreni

16:20 17 Mart 2017
Eskişehir'de toplu açılış töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz'da bu milletin evlatlarına bomba yağdıranlar kimdi? FETÖ'cüler, PKK. Şimdi bunlar ne diyor? 'Hayır'. Ana muhalefet ne diyor? 'Hayır'. Bakın kimler bir araya geldi görüyor musunuz? Bunların yok birbirinden farkı." dedi.

Erdoğan, Eskişehir Valiliği önündeki toplu açılış töreninde konuşmasına, "Eskişehir'in tüm ilçelerindeki, mahallelerindeki kardeşlerime buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum. Eskişehir, Yunus Emre'nin şehridir. Yunus Emre, 'Biz sevdik aşık olduk, sevildik maşuk olduk, her dem yeni doğarız, bizden kim usanası.' diyor." sözleriyle başladı.

Millete aşık olduklarını, milletin de bunun karşılığında teveccüh ettiğini belirten Erdoğan, büyükşehir belediye başkanlığıyla, başbakanlıkla, cumhurbaşkanlığıyla millete hizmet ettiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldiklerini vurgulayarak, "Ne zaman bizi siyaseten gömmeye çalışsalar, milletimiz bizi her seferinde ayağa kaldırdı. Hatta 15 Temmuz'da olduğu gibi canımıza kast ettiler, milletimiz gövdesini bize siper etti." diye konuştu.

Bu milletin, "Arkadaş. Yurduma alçakları uğratma sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana vadettiği günler Hakk'ın. Kim bilir, belki yarın belki yarından da yakın." dediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öyle dedi, F-16'ları da durdurdu, tankları da durdurdu, topları da durdurdu, silahları da durdurdu. 249 şehit verdik, 2 bin 193 gazi. Ama 15 Temmuz destanını bu aziz millet yazdı. Ben, bu milletin bir evladı olmaktan gurur duyuyorum. Bu millete hizmet etmekten gurur duyuyorum." dedi.

- "Gelin sizler de bir olun"

Erdoğan, şimdi el ele, omuz omuza 16 Nisan'a yürüdüklerini dile getirerek, alanda kendisini dinleyen vatandaşlara, "16 Nisan'da, 15 Temmuz'un hesabını sormaya var mıyız? 30 gün kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" diye seslendi.

16 Nisan'ın unutulmaması gerektiğini, bugünün 15 Temmuz'un bir intikamı olacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Zira 15 Temmuz'da bu milletin evlatlarına bomba yağdıranlar kimdi? FETÖ'cüler, PKK. Şimdi bunlar ne diyor? Bunlar, Kandil'den haber gönderiyor, diyor ki Kandil, '16 Nisan'da oyumuz hayır'. Pensilvanya ne diyor? 'Hayır'. Ana muhalefet ne diyor? 'Hayır'. Bakın kimler bir araya geldi görüyor musunuz? Bunların yok birbirinden farkı.

İşte şimdi ben de diyorum ki 'AK Parti'ye gönül veren kardeşlerim evet' diyorlar. MHP'ye gönül veren kardeşlerim 'evet' diyorlar. BBP'ye gönül veren kardeşlerim 'evet' diyorlar. Fakat Cumhuriyet Halk Partisi'ne gönül veren, HDP'ye gönül veren, Saadet Partisi'ne gönül veren kardeşlerime de sesleniyorum, 'gelin sizler de bir olun, beraber olun, iri olun. Kardeş olalım hep birlikte Türkiye olalım."

(Sürecek)


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.