Ankara

AK Parti'nin Yozgat mitingi

16:10 04 Nisan 2017
AK Parti'nin Yozgat mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, bugünün Alpaslan Türkeş'in 20'nci ölüm yıl dönümü olduğunu anımsatarak, "Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Alpaslan Türkeş'in hayali de başkanlık sistemiydi, cumhurbaşkanlığı sistemiydi. İşte onun mirasını devralan MHP'li kardeşlerimizle, BBP'li kardeşlerimizle, ülkücülerle, alperenlerle, milliyetçilerle bir olduk, beraber olduk başbuğun hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz." dedi.

Yıldırım, halk oylaması sürecinde partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti.

"Hayır" kampanyası yapanların Türkiye üzerine hiçbir vaatlerinin olmadığını belirten Yıldırım, söylemlerinin korku, tehdit, kaos ve karamsarlık üzerine kurulu olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım, bu kesimin geleceğe yönelik hiçbir olumlu söylemi olmadığına işaret ederek, "Kılıçdaroğlu kahvecilerle oturuyor, '16 Nisan'dan sonra kahveler kapanıyor, 'evet' vermeyin.' Minibüsçülere 'minibüs hatlarınız iptal olacak, evet vermeyin.' Güngörmemiş yalanlar bunlar. Bu kadar olur mu? Biz 14 senede 350 kilometre tünel yaptık. Türkiye'de Kılıçdaroğlu'nun yalanlarını arka arkaya dizsen 600 kilometre yapıyor." ifadesini kullandı.

Yeni anayasada huzur, güven ve millet iradesi olduğuna dikkati çeken Yıldırım, bu sistemde darbeci ve vesayetçilere yer olmadığını anlattı.

Binali Yıldırım, halkın önüne 16 Nisan'da iki sandık geleceğini, birinin cumhurbaşkanı, diğerinin milletvekili için olacağını bildirdi. "Aynı gün oy veriyorsunuz. Yazın seçim kışın seçim yok." diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"O gün akşam devleti 5 yıllığına kim yönetecek belli oluyor. Kararı millet veriyor. Şimdi seçim oluyor, seçiyorsunuz, sandıklar kapanıyor, sayılıyor, vekiller gidiyor, Ankara'da bir türlü hükümet kurulamıyor. Görev kime verilecek, kim başbakan olacak, kim bakan olacak, kapalı kapılar ardında, pazarlıklar, medya patronlarının evinde siz başkasını seçiyorsunuz, sizin karşınıza bir başkası çıkmış, Sizin iradeniz Ankara'da buharlaşıyor."

Yıldırım, 1950'den bugüne kadar Türkiye'de 48 hükümet, aynı sürede Almanya ve Fransa'da 15 hükümet kurulduğuna işaret ederek, 17 ayda bir kurulan hükümetten hiçbir hayır gelmeyeceğini vurguladı.

Başbakan Yıldırım, şu görüşlere yer verdi:

"Bugün rahmetli Alpaslan Türkeş'in 20'nci ölüm yıl dönümü. Allah Rahmet eylesin, mekanı cennet olsun. Alpaslan Türkeş'in hayali de başkanlık sistemiydi, cumhurbaşkanlığı sistemiydi. İşte onun mirasını devralan MHP'li kardeşlerimizle, BBP'li kardeşlerimizle, ülkücülerle, alperenlerle, milliyetçilerle bir olduk, beraber olduk başbuğun hayalini gerçeğe dönüştürüyoruz. Biz bu eski Türkiye siyasetini aksayan yönlerini ortadan kaldırmak istiyoruz. Artık milletin kararının üstünde başka karar olsun istemiyoruz. Sistemin iflas eden yönlerini bir bir elden geçiriyoruz. Artık belirli bölgenin partisi olarak, belirli bölgelerden oy alarak iktidar olma yok."

- "Yolları böleriz ama Türkiye'ye böldürtmeyiz"

Yozgat'a 14 yılda 9.5 milyar liralık yatırım gerçekleştirdiklerine işaret eden Yıldırım, Yozgat'ta eğitim gören gençlere de bugüne kadar 15 milyon kitap dağıttıklarını bildirdi. Yıldırım, okulların tamamına internet kurduklarını, 10 bin 500 bilgisayar verdiklerini, okulları akıllı tahtalarla donattıklarını söyledi.

Öğrencilere ve öğretmenlere tablet verdiklerini anımsatan Yıldırım, Yozgat Bozok Üniversitesi'ni kurduklarını ve 16 bin gencin burada eğitim gördüğüne değindi.

Açılışını yapacağı modern 475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesinin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Yıldırım, ayrıca Yozgat'ta 10 adet devlet hastanesi, 6 adet sağlık ocağı, 5 adet sağlık evini bitirdiklerini ve hizmete aldıklarını dile getirdi.

Başbakan Binali Yıldırım, Sorgun ilçesinde 250 ve Şefaatli ilçesinde de 25 yataklı hastanelerin bitmek üzere olduğunu ve yakın zamanda bunların açılışını yapacaklarını belirtti.

Yozgat'a 14 senede 328 kilometre bölünmüş yol yaptıklarına dikkati çeken Yıldırım, "Helal olsun Yozgat'a. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz." dedi.

Yıldırım, 2018'de Yozgat hızlı treninin başlayacağını belirterek, "Kırıkkale'ye yarım saat, Ankara'ya 1 saat, İstanbul'a 4 saat. İşte hizmet bu. Lafla peynir gemisi yürümüyor." ifadesini kullandı.

Yozgat İnandık Barajı'nı da yaptıklarını vurgulayan Yıldırım, Yozgatlıların sevgisi ve desteği olduğu müddetçe, Türkiye'ye, millete ve Yozgat'a var güçleriyle hizmet etmeye devam edeceklerini kaydetti.

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.