Antalya

Milletvekili seçiminin ardından

14:22 02 Kasım 2015
Milletvekili seçiminin ardından

Antalya'da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar, seçim sonuçlarını değerlendirerek, sandıktan huzur ve istikrarın çıktığını vurguladı.

 MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz, yaptığı yazılı açıklamada, bugün Türkiye için yeni ve umut dolu bir dönemin daha başlangıcı olduğunu belirtti.

Yeni dört yıllık dönemin Türkiye'nin kalkınması yolunda önemli bir dönüm noktası olacağına inandığını vurgulayan Lekesiz, "Türkiye için büyük bir şans daha doğmuştur" ifadelerini kullandı.

Lekesiz, 1 Kasım genel seçimlerinde milletin tercihini net bir şekilde tek parti iktidarı yönünde kullandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"5 aylık belirsiz dönem ve uzlaşmaz görüntü veren siyaset anlayışı, milletin nezdinde kabul görmemiştir. Milletimiz her zamanki  sağduyusu ile, '7 Haziran'ı unutmayın, kısır çekişmelerden uzaklaşın, somut vaatlerle istikrarlı bir hükümet kurulmalıdır' demiştir. Milletimizin, ülkemizin kalkınması yönünde gösterdiği tercihini, değerli buluyoruz. İş dünyasının önünün açılması, sosyal hayatta ve demokratik açılımlarda reformların devamı, daha hızlı ve adil işleyen bir hukuk devleti yolunda, birlikte üreteceğimiz sinerjinin tekrar yakalandığına inanıyoruz."

Çıkan sonuçların aynı zamanda, mazlum milletlerin Türkiye'den beklentileri bakımından da önemli olduğunun altını çizen Lekesiz, özellikle Ortadoğu'da yaşanan sıkıntılar ile kanlı teröre karşı daha etkin bir mücadelenin de yolunun açıldığını söyledi.

Lekesiz "Seçim sonuçları, ülkemizdeki huzur, güven ve pozitif istikrar ortamının devam edeceğine olan inancımızı perçinlemiştir" ifadesini kullanarak, kendilerine düşenin milli iradeye saygı göstermek olduğunu kaydetti.

- "Bir an önce seçim psikolojisinden çıkılmalı"

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Çetin de seçimlerin AK Parti'nin büyük başarısıyla sonuçlandığını ve milletin tek parti iktidarını koalisyona tercih ettiğini vurguladı.

Seçimin ülke genelinde yüksek katılımla, güvenli ve demokratik bir ortamda gerçekleştirilmiş olmasının demokrasi açısından memnuniyet verici olduğuna işaret eden Çetin, şunları kaydetti:

 "Ülkemizde aylardır süren seçim atmosferi ve siyasi belirsizlik ekonomik, siyasi ve sosyal birçok sorunu derinleştirmiştir. Artık seçim süreci geride bırakılmış ve Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yapısal reformların hayata geçirilmesinin önünde engel kalmamıştır. Şu aşamada, biran önce seçim psikolojisinden çıkılması, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevine başlaması, hükümetin kurularak ülkemizin üst düzey karar mercilerinin biran önce tesis edilmesi ve ihtiyaç duyduğumuz yapısal reformlar için gerekli adımların biran önce atılması gerekmektedir." değer Önümüzdeki süreçte tek parti iktidarının ülkemizin ortak çıkarları doğrultusunda uzlaşma sağlayarak huzur ve güven inşasına öncelik vermesi, demokrasi, sosyal adalet ve ekonomik reformları hızla gerçekleştirecek bir siyasi ortamın oluşumunu sağlaması en önemli hususlardandır."

Çetin, her zaman olduğu gibi bundan sonra da ATSO olarak Antalya'nın ve sektörlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirmeye, yeni Meclise ve hükümete çözüm noktasında yardımcı olmaya devam edeceklerini belirtti.

- Vatandaşların görüşleri

Antalya'da seçim sonuçlarını değerlendiren vatandaşlar da sandıktan çıkan seçmen iradesine herkesin saygı göstermesi gerektiğini vurgulayarak, AK Parti'nin tek başına iktidarını değerlendirdi.

Aşçı olarak çalışan Mesut Artçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin istikrarı seçtiğini ve doğru bir karar verdiğini söyledi.

MHP ve HDP'nin hak ettikleri oyları aldığını belirten Artçı, "MHP özellikle 'hayır' demekle halkın tepkisini fazlasıyla aldı. MHP, halktan neden hayır dediğini, neden koalisyon kurmadığının cevabını aldı. HDP de teröristle yan yana olmanın cezasını aldı. CHP'nin ise standart bir oyu var. Değişmiyor. Dört yıllık süreç en azından ülke için istikrarlı bir süreç olacak" şeklinde konuştu.

- "Millet bu şekilde tepki verdi"

Emekli Lütfi Güler ise halkın MHP'ye "Hayır" dediği için bu partiye tepkili olduğunu ifade ederek, tabanı istediği halde koalisyona yaklaşmadığını söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin devleti yönetme kaygısının olmadığını savunan Güler, "CHP, HDP bir grup oluşturdular. MHP'de her yönden 'Yok' diyor. AK Parti mecburen seçime gitmek zorunda kaldı. Millet de bu şekilde tepki verdi" dedi.

Güler, seçimden önce AK Parti'nin belki 276 milletvekili çıkarabileceğini düşündüğünü, ancak böyle bir oy oranını beklemediğini dile getirerek, tek başına iktidarda istikrar olacağını vurguladı.

Terörle mücadelede devam edilmesinden başka bir yolun olmadığını belirten Güler, "Cumhurbaşkanının dediği gibi, onlar silahlarını gömünceye kadar mücadele edilecek" diye konuştu.

- "Terörün bitirilmesini istiyorum"

Kentte serbest meslekle uğraşan Cemal Gündüz ise seçimden önce sürpriz bir sonuç beklediğini vurgulayarak, "AK Parti eşitliği biraz daha ortama yayarsa, güzellikleri, beraberlikleri getirirse ileride yüzde 70 de oy alır" dedi.

Emekli Hülya Yağcı ise 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon kurulması gerektiğini ancak bunun gerçekleşmediğini dile getirerek, bunun üzerine halkın bir anlamda 1 Kasım seçimleriyle ders verdiğini belirtti.

Seçimlerden önce, "AK Parti ile CHP'nin koalisyon kurar" diye beklediğini anlatan Yağcı, "AK Parti'den yeni dönemde ilk olarak terörün bitirilmesini istiyorum" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.