Antalya

Antalya'daki Çallı Kavşağı için anket yapılacak

14:39 26 Kasım 2015
Antalya'daki Çallı Kavşağı için anket yapılacak

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Çallı Kavşağı'na yapımı düşünülen asma köprü ve Atatürk heykelinin konulacağı yer ile ilgili, internet sitesi üzerinden anket çalışması yapılacağını bildirdi.

Türel, Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, yeniden göreve gelişinin ardından katılımcı bir belediye yönetimi benimsediklerini ifade etti.

Antalya'da ulaşımla ilgili projeleri halka sorarak hareket ettiklerini belirten Türel, Şarampol Caddesi'nin güzelleştirilmesiyle ilgili yaptıkları referandumda, yüzde 90 kabul oyu çıktığını hatırlattı. Türel, projeye en kısa zamanda başlayacaklarını dile getirerek, altı ayda bitirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Çallı Kavşağı'na yapımı düşünülen asma köprü projesi nedeniyle orta refüjde bulunan Atatürk heykeliyle ilgili tartışmalar yaşandığını anımsatan Türel, şöyle konuştu:

"Bu konuda tartışma yapanlar o sığ tartışma ekseni içerisinde kaybolur giderler. O yüzden bizim bu konudaki hassasiyetimiz, bizi bu konuda anlamsız iddialarla karşı karşıya getirmek isteyenlerin bir nevi anlaşılmaz tutumudur. Eğer halkımız tarafından Çallı Kavşağı'na asma köprü yapılması kararı verilirse, yine Antalya'nın en gözde, en güzide, en önemli kavşaklarından birine aynı haşmeti ve görkemiyle bu heykeli taşırız. Antalya'ya yapacak olduğumuz hizmetlerin, çeşitli vesilelerle, çeşitli bahanelerle engellenmeye çalışılıyor olması, hele hele bunun cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bahane edilerek adeta engelleniyor olması, açıkçası Atatürk'e de büyük haksızlıktır. Elbette ki cumhuriyetimizin kurucusunu her yerde savunuyoruz ve savunmaya da devam edeceğiz. Çünkü biz, sözde Atatürkçü değil, özde Atatürkçüyüz. "

Türel, Atatürk'ün siyasete alet edilmesinin yanlış bir tutum olduğunun altını çizdi.

 - Anket, Büyükşehir Belediyesinin internet sitesinde 

Türel, kavşağa asma köprünün yapılıp yapılmayacağına ve yapılacaksa Atatürk heykelinin nereye taşınacağına büyükşehir belediyesinin internet sitesi üzerinden yapacakları anketle karar vereceklerini söyledi.

Ankete katılım için TC kimlik numaralarının kullanılacağı belirten Türel, böylelikle ankete sadece nüfus kayıtları Antalya'da olanların katılabileceğinin altını çizdi. Türel, oylamanın 6 Aralık Pazar günü sona ereceğini, sistem üzerinde anket sonuçlarının anında görüleceğini bildirdi.

Karayolları Bölge Müdürlüğünün anketten olumlu sonuç çıkması halinde iki gün içinde köprünün inşaatına başlayacağını açıklayan Türel, heykelin ya Antalyaspor ya da otogar kavşağına yerleştirileceğini söyledi.

Türel, bir soru üzerine yönlendirici olmamak ve tarafsızlık adına oy kullanmayacağını dile getirerek, "Aslında bu heykel daha görkemli bir kaide ile başka bir yere taşınabilirdi. Ancak heykeli yapan sanatçıyla hukuki sıkıntılar yaşanabilir düşüncesiyle olduğu haliyle taşımayı düşünüyoruz" dedi.

Türel, heykelin taşıma maliyetinin belediyeye, köprünün yapım maliyetinin ise Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.