Antalya

Büyükşehirden Gündoğmuş'a yeni yatırım

18:59 09 Ekim 2016
Büyükşehirden Gündoğmuş'a yeni yatırım

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gündoğmuş ilçesine 2 yılda yaklaşık 30 milyon lira değerinde yatırım yaptıklarını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Antalya Büyükşehir Belediyesi Gündoğmuş Hizmet Birimi ve Kültür Merkezi'nin temeli, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in katılımıyla düzenlenen törenle atıldı.

Türel, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, 14 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu, verdiği sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalıştığını belirtti.

Ağızdan çıkan her sözün esiri olunacağını ve verilen sözün esiri olmamak için verdikleri sözleri yerine getirmenin siyasi anlayışlarının birinci ilkesi olduğunu ifade eden Türel, şunları kaydetti:

"Biz, 'Gündoğmuş’a hizmetler, projeler yapacağız, eserler kazandıracağız' diyorken birileri çıktı, 'Antalya'dan Gündoğmuş'a hizmet mi gidermiş?' dedi. 'Yüzlerce kilometre öteye Antalya Büyükşehir Belediyesi nasıl götürürmüş?' dediler. Onlar yan gelip yatmaya alışmışlar. Allah korusun kazansalardı, gelip size 'Biz zaten buralara hizmet gelmez demiştik. Bizden de hizmet beklemeyin.' diyeceklerdi. Şimdi onu söyleyenler, Gündoğmuş’a hizmet nasıl gelirmiş görsünler, öğrensinler, belki bundan sonra da hizmet siyasetini öncelik olarak sağlarlar."

Türel, geçen yıl 7 Haziran seçimlerinden önce Gündoğmuş’ta Antalya Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (ASMEK) binası açtıklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

"ASMEK kurslarına özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Şimdi de Büyükşehir Hizmet Binası’nın temelini atarak, Gündoğmuş’un en büyük eserlerinden ve binalarından birisini kazandırıyor olmaktan büyük şeref duyuyorum. Şu anda Gündoğmuş’un en büyük binası, şimdiki belediye binamız. Onun iki katından daha büyük bir bina olacak. Yaklaşık 7 milyon liraya mal olacak. Gündoğmuş’un her ihtiyacını görmeye müsait muhteşem bir proje. Belediyemizin hizmet birimleri bu binamızın içinde yer alacak. Ayrıca 300 kişilik tiyatro ve konferans salonu yer alacak. Böylelikle Gündoğmuş kültürel etkinliklerin de merkezi olacak."

İlçede yaptırılacak 16 yataklı misafirhane ile Gündoğmuş’un en büyük sorunlarından konaklama ihtiyacını karşılayacaklarını, ayrıca gerektiğinde açık olarak da kullanılabilen Avrupa standartlarında bir kapalı pazar projesi kazandıracaklarını müjdeleyen Türel, yol ihtiyacından kanalizasyona, içme suyuna kadar Gündoğmuş’un birçok sorununu gidermeye çalıştıklarını, bu kapsamda 2 yıl içinde Antalya Su ve Atıksu İdaresi (ASAT) ile yaptıkları yatırım tutarının 30 milyon lira olduğunu kaydetti.

Türel, Gündoğmuş'a göreve geldiklerinden bu yana 10 milyon liralık yol yatırımı yaptıklarını, bunun, daha önce İl Özel İdaresinin Antalya'nın tüm ilçelerine yılda yaptığı toplam yatırım kadar olduğuna dikkati çekti.

Menderes Türel, Gündoğmuş Belediye Başkanı Mehmet Özeren ve çok sayıda vatandaşın katıldığı temel atma töreninin ardından muhtarlarla toplantı yaparak, sorun, talep ve önerilerini dinledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.