Antalya

Sanatçı Akan ve İnönü'nün adı Muratpaşa'da parklarda yaşatılacak

14:00 05 Kasım 2016
Sanatçı Akan ve İnönü'nün adı Muratpaşa'da parklarda yaşatılacak

Muratpaşa Belediyesinin, kısa bir süre önce hayata vedan eden Türk sinema sanatçısı Tarık Akan'ın adını Haşim İşcan Kültür Merkezinin yan tarafında çalışmaları devam eden parka verme kararı aldığı, Erdal İnönü adını da taşıyacak eski Dedeman Aquapark alanında da çalışmaların son aşamaya geldiği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, 2 yılda oluşturduğu 330 bin metrekare yeşil alanda Türkiye rekorunu elinde bulunduran ilçe belediyesinin, Türk sinemasının unutulmaz ismi Tarık Akan ile bilim adamı ve siyasetçi eski başbakanlardan Erdal İnönü’nün adını parklarda yaşatacağı belirtildi.

Belediye Meclisinin, Akan’ın adını Antalya’da opera, bale ve tiyatronun merkezi Haşim İşcan Kültür Merkezinin yan tarafında bulunan ve çalışmaları son aşamaya gelen parka verilmesini kararlaştırdığı kaydedilen açıklamada, temizlik ve ıslah çalışmalarının ardından projesi hazırlanan ve çalışmalara başlanan 9 dönümlük park alanında bitki labirentleri ve bitkisel desen süslemelerinin yer alacağı aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, 31 Ekim’de vefatının 9. yılında anılan bilim insanı ve siyasetçi Erdal İnönü’nün adının verildiği falez kıyı bandında yer alan eski Dedeman Aquapark’ta devam eden çalışmalar da son düzenlemelerin yapıldığı belirtilerek, "Antalya’da bir kuşağın çocukluk ve gençlik yıllarının en büyük eğlencesi su parkı yepyeni bir yaşam merkezi olarak hizmete açılacak. 'Erdal İnönü Kent Parkı' adını taşıyacak alanda sanatçılar için çalışma terasları, kent müzesi, kafeterya ve gençlik merkezi bulunacak." ifadeleri kullanıldı.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.