Antalya

Başkan Türel Serik'te açılışlara katıldı

19:53 02 Nisan 2017
Başkan Türel Serik'te açılışlara katıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik’te bir dizi açılış törenleri gerçekleştirdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Serik’te Boğazkent Güreş Eğitim Tesisi, Belek Mesire Alanı ve Kayaburnu-Eskihöyük-Tekke-Çakallık Mahalle Yolunu hizmete açtı.

Açılış törenlerinde konuşan Türel, Pehlivanlar diyarı Serik’te bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Törene katılan, muhtarlara, sporculara ve vatandaşlara seslenen Türel, Serik’e yapılan hizmetler ve referandum süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Serik'in şanslı bir ilçe olduğunu ifade eden Türel, şunları kaydetti:

"Bir tarafı deniz ve turizm. Bir tarafı tarım ve bir tarafı tarih. Çocukluk anılarım bir bölümü Serik’te geçmiştir. Babamın yakın dostları buralarda koşuştururken onlarla beraber geçirdiğim günleri hayal ettim. Karadayı Çiftliği'nin önünde. Allah Serik’e her şeyi vermiş. Serik’in en önemli şansı üç sene önce başladı. 2015 te G 20 zirvesi geçen sene de EXPO Serik’e bereket getirdi. Serik dünya markasını tescilledi. Gurur duyacağımız hizmet yağmurunu gördük ve yaşadık. Antalya merkezden eskiden Serik’e gelmek için ikiye bir dur, kalk, kırmızı ışıklarda, aşırı trafikle zorlukla geliyorduk. Sadece Serik yolu üstünde 9 yeni köprülü kavşak yaptık. Siyasette sizler için varız. Sizlere veremeyeceğimiz hiçbir sözü dile getirmiyoruz."

Antalya’da istikrar bozulunca hizmetler da aksama olduğunu belirten Türel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2014 seçimlerinden önce Antalya’da 19 kavşak daha yapacağımızı ifade etmiştik. Ama biz 5 senede 19 kavşak demiştik 3 senede karayolları ile birlikte 26 kavşak hizmete soktuk. Daha da yapacağız. Tabi ilk dönemimde de 2004 -2009 arasında da Antalya'ya ilk köprülü kavşakları, alt geçitli tünelleri, tanıştırdığımızda 11 kavşağı 5 senede tamamladık. 2009’da Büyükşehir'de istikrar bozulunca görevi devir ettikten sonra bir tane bile kavşak yapılamadı. Bir tane kavşak yapmayı bırakın geçen hafta Cumhurbaşkanımızın uğurlu elleriyle hizmete soktuğumuz hizmet binamızı yüzde 70’ini 2004-2009 arasında tamamlamıştık bizden sonra çürümeye terk ettiler çivi bile çakamadılar. Geldik bıraktığımız yerden tamamladık."

Türel, "Serik’te Belek turizm merkezimiz bir marka destinasyonu. Antalya’da turizmin bir kalite markası. Kundu Belek’te dünyanın en güzel otelleri 105 bin yatak kapasitesine sahip. Yıllar boyu bu iki merkez beş göz suyu nedeniyle ayrı kalmıştı. Şimdi o köprüyü de tamamladık. Suyun iki yakası bir araya geldi. İki turizm merkezi bölgesi arasındaki ulaşım 45 dakikadan 4 dakikaya düştü." dedi.

Serik'e 90 milyona yakın altyapı yatırımı yapıldığını ve Antalya’nın bir ucundan diğer ucuna en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Başkan Türel, "Her yere en iyi hizmeti yapmaya çalışıyoruz. Bir taraftan Belek Kadriye yolu, bir taraftan Kardeş Kentler Yolu, bir taraftan EXPO- Kundu Yolu. Sadece bunlar için belediye olarak 58 milyarlık yatırım yapmışız. Köylerimize 27 kilometre sıcak asfalt, 138 kilometre sathi kaplama yol. 25 milyon liralık sadece bunlar için harcama gerçekleştirmişiz." şeklinde konuştu.

Türel, Serik'te Türk Milli Futbol Takımı için bir tesis yapılacağını da belirterek, turizm çalışanlarına da düşük taksitle ev sahibi olma fırsatı sunacak projeyi hayata geçireceklerini müjdeledi.

Halk oylamasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Türel, Türkiye'nin geleceğinin oylanacağını vurguladı.

Türkiye'ye karşı tüm şer odaklarının harekete geçtiğine işaret eden Türel, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İşte biz ne zaman iyi bir şey yapmaya kalksak hep birileri 'hayır' dedi. Türkiye’de kafa aynı kafa. Allah selamet versin. Bazen espri yapıyorum iyi ki nikah masasında 'evet' demeyi başarmışlar. 16 Nisan’daki anayasa referandumu da budur. Çatal kazık toprağa girmiyor. Türkiye ne çektiyse çift başlılıktan çekiyor. Eski Türkiye Yeni Türkiye dediğimiz bu. Şimdi millet direksiyonun başında hakimiyet kayıtsız şartsız milletin olacak. Yeni Türkiye bu demek. Eski Türkiye’yi kumanda etmek isteyenlerin hevesleri yine depreşti. İngiltere, Hollanda, Almanya’sı 'hayır' kampanyası yapıyorlar. Biz çok güçlü olalım diye mi yapıyor? Almanya Devlet Televizyonunda hep 'Hayır' kampanyası yapıyorlar. İsveç -Hollanda gazetelerine Türkçeyi öğrettik. Size ne karışıyorsunuz Türkiye’ye. Benim milletim size en güzel cevabı 16 Nisan'da verecek."

Türel, daha sonra vatandaşlarla birlikte açılışları gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.