Antalya

Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'den ziyaret

17:27 06 Mayıs 2017
Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'den ziyaret

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Konyalılar Derneğini ziyaret etti

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Konyalılar Derneğinin her ay geleneksel olarak düzenlediği Bamya Çorbası etkinliğinin bu ayki konuğu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel oldu. Etkinliğe, AK Parti Antalya Milletvekili Mustafa Köse, Konyaaltı Kaymakamı İbrahim Keklik, Türk Telekom Antalya Güney 1. Bölge Müdürü Ercan Ağır, bürokratlar ve dernek üyeleri katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından çorbalar içildi.

-"Çocuklarımızın geleceği için yapmak zorundayız"

Etkinlikte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, dedelerinin Konya'dan Antalya'ya uzanan hikayesini dernek üyeleriyle paylaştı. Konya’nın kendisi için farklı bir önemi olduğunu belirten Türel, "Hala büyüklerim Konya’nın şehir mezarlığında bulunuyorlar. Onları ziyarete giderim. O yüzden Konya ile böyle bir buluşma fırsatı doğduğunda da kaçırmamaya çalışıyorum." dedi.

Antalya Konyalılar Derneği’nin yakınlarında yapımı süren Düden katlı kavşak çalışmalarına dikkati çeken Türel, burasının Antalya'nın en büyük kavşağı olacağını vurguladı.

Türel, önümüzdeki yılın başına kadar kentteki kavşak çalışmalarını bitirmek istediklerini ifade ederek, bu gibi çalışmalardan en çok esnaf kesiminin etkilendiğini belirtti.

Yapılan hizmetleri Antalya'nın geleceği için gerçekleştirmek zorunda olduklarını belirten Menderes Türel, şöyle devam etti:

"Belediye hizmet binamız 5 sene çürümeye terk edilmişti. İlk dönemimde yüzde 60-70'ini tamamlamıştım. Çok az bir kısmı kalmıştı ama 5 senede bir çivi bile çakılamadı. 2014'te göreve geldiğimizde baktık ki çok ciddi bir şekilde bina çürümeye başlamış. Elektrik tesisatlarını döşemiştik. O tesisatlar çalınmış. Kablolar yerinde yok. Soruşturmalar açtık ama tabi olan memlekete oluyor. Yeniden bıraktığımız yerde de bulamadık hizmet binamızı. Daha da gerilemiş. Geldik 2 senede tamamladık. Sizin binanız, Antalyalıların binası, çok güzel bir eser ortaya çıktı. Hangi hemşehrimiz oraya gitse 'İşte benim Büyükşehir Belediyem böyle olmalı' dediği bir gurur tesisi ortaya çıktı. Şöyle bir baktığımızda yine bu dönemde de Antalya'ya hizmet noktasında tam gaz gidiyoruz. Antalyalıların sabrını belki zorluyoruz, hemşehrilerimize zaman zaman sıkıntılar çektiriyoruz ama bunları Antalyalıların geleceği, çocuklarımızın geleceği için yapmak zorundayız."

- "Önce Antalya sonra siyaset"

Antalya'nın yararına hizmetler yapmaya çalışırken, siyasi hedeflerle bir şekilde eteklerinden çekiştirilmeye çalışıldıklarını savunan Türel, ayaklarına prangalar bağlanmaya çalışıldığını belirtti.

Türel, bunların da "Bu hizmetler gerçekleşirse Menderes Türel'i, AK Parti'yi Antalya'da siyasi olarak yenebilme şansımız söz konusu olmaz endişesi" olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Çok büyük projelerle meşgulüz. Boğaçayı Projesi başladı, inşallah bu sene içinde ihaleye hazır hale getireceğiz. Konyaaltı Sahil Projemiz, Kruvaziyer Liman projemiz, Kepezaltı Santral'de Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştiriyoruz ve şimdi Balbey Projesi Antalya'nın ikinci Kaleiçi'si olacak. Doğu Garajı'nda kültür merkezi inşaatımız devam ediyor. Üçüncü etap raylı sistem Sakarya Bulvarı'na doğru devam edecek. Birçok önemli projeyi Antalya'da yürütmeye çalışıyoruz. Gece gündüz bunun için çalışıyoruz. Ortalama 4 saat uykuya alıştık. Bu kadar gayretimizi Antalya'yı çok daha güzel, gelişmiş bir hale, o hep kürsülerde konuştuğumuz, ağzımızı doldurarak söylediğimiz 'Dünya şehri Antalya' tanımına layık bir şekle getirmek için ortaya koyuyoruz, çalışıyoruz. Bu gayretlerimizin içerisinde siyasi hedefler inanınız bizim için öncelik değil. Biz önce Antalya, sonra siyaset diyoruz. Bizim anlayışımız tamamen budur."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.