Antalya

CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yılmaz:

18:32 24 Temmuz 2017
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Yılmaz:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "İsmet Paşa'ya Atatürk'ün verdiği iki kırmızı çizgi vardı, bir 'Misakımilli içerisinde Ermeni yurdunu kabul etmeyeceksin' dedi, iki 'kapitülasyonları kabul etmeyeceksin' dedi." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen, "94. Yılında Lozan Barış Antlaşması ve Türkiye Gündemi" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Dışişleri Bakanlığının en çok ilgilendiği konuların Lozan Barış Antlaşması ile ilgili olduğunu söyledi.

1915 olaylarının Türkiye'yi en çok uğraştıran konuların başında geldiğini, bunun da Ermeni diasporasının gücünden kaynaklandığını ifade etti. Ermenistan'daki yönetiminin, 1915 olaylarını kullanarak başta kalmaya çalıştığını, ülke dışındaki Ermenilerin de bu konuyla gündeme gelmeye çaba harcadığını söyledi.

Yılmaz, "İsmet Paşa'ya Atatürk'ün verdiği iki kırmızı çizgi vardı, bir 'Misakımilli içerisinde Ermeni yurdunu kabul etmeyeceksin' dedi, iki 'kapitülasyonları kabul etmeyeceksin' dedi. Çünkü kapitülasyonlarla ülkenin kanını emdiler. O dönemki siyaset baronları Türkiye'yi hem idari hem de mali yönden çıkmaza zorladılar." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.