Antalya

KADEM'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

15:04 28 Kasım 2017
KADEM'den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Antalya'da, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, kadınlara yönelik açıklamaları nedeniyle "Suçu ve suçluyu övmek, suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından cezalandırılması istemiyle suç duyurusunda bulundu.

KADEM üyeleri, "Kadına muhalif muhalefet istemiyoruz" yazılı pankartla çeşitli dövizler taşıyarak Antalya Adliyesi önünde bir araya geldi.

KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun şiddeti meşru sayan ifadelerini herkesin dehşet içinde izlediğini ifade etti.

Ülke siyasetinde rol oynayan bir şahsın kadına yönelik şiddetle mücadeleyi teşvik etmesi beklenirken, şiddeti meşrulaştıran sözler sarf etmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Taş, şunları kaydetti:

"2015-2016'da da kadına yönelik şiddeti meşru gösteren açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu daha önce de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı hakkında bazı yakışıksız sözler sarf etti. 2017'nin nihayetine geldiğimiz şu günlerde 'ekonomik sorunları olan erkeğin hıncını eşinden alabileceğini' söyleyen Kılıçdaroğlu şiddeti meşrulaştıran bu açıklamasıyla bir kez daha cehaletini ve samimiyetsizliğini ortaya koydu. Ana muhalefet liderinin söylemlerini, savunduğunu iddia ettiği değerler doğrultusunda düzeltme zarureti artık ivedilik kazanmıştır. Bu düşünceyle, KADEM olarak kadınlara yöneltilen cinsiyetçi politik dili reddediyoruz. Kılıçdaroğlu'nu kadın sorunlarını siyasete malzeme etmekten vazgeçip malum sözleri dolayısıyla kamuoyundan özür dilemeye, topluma faydalı rasyonel siyaset yaparak kadın sorunlarına çözüm üretmeye davet ediyoruz."

Açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu'nun "Suçu ve suçluyu övmek, suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından cezalandırılması istemiyle hazırlanan suç duyurusu dilekçesi savcılığa sunuldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.