Antalya

Başkan Türel üniversite öğrencileriyle buluştu

15:21 08 Aralık 2017
Başkan Türel üniversite öğrencileriyle buluştu

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kredi Yurtlar Kurumunun, söyleşisinde öğrencilerle bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Türel, Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde gerçekleşen toplantıda mesleki deneyimlerini ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı.

Türkiye ortalamalarına göre en genç Antalya Ticaret Sanayi Odası Başkanlığı ve ardından da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Antalya'daki çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Başkan Türel, erken yaşta gazetecilik mesleğine giriş yaptığını anlattı.

2014 yılına ikinci kez Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçildiğini belirten Türel, "Antalya merkezde yaşayan 1.2 milyon, Gazipaşa'dan Kaş Kalkan'da kadar yaşayan toplam 2.2 milyon nüfusumuz var. Burada yaşayan tüm vatandaşlarımıza hayatı kolaylaştırmanın, huzurlu, konforlu bir şehir sunmanın ötesinde bir başka gayretimiz yok. Bütün derdimiz ve muradımız budur." dedi.

Ekonominin ancak yatırımla büyüdüğüne dikkati çeken Türel, Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi'nde akıllı şehir uygulamalarının yer alacağını belirtti.

Antalya'da uygulanacak akıllı şehirler projesini Almanya ve İspanya'daki belediyelerle ortak yürüttüklerini belirten Türel, "Projemizin sergilendiği Avrupa Birliğine üç belediye Dresden Belediyesi Almanya'dan, Valencia Belediyesi İspanya'da bir de Antalya Belediyesi ortak bir proje olarak sunduk. 2 hafta önce İspanyadaydım, üç belediye başkanı bir araya geldik ve yaklaşık 17 milyon liralık bir hibe destek yani karşılıksız destek almayı başardık. Şimdi bu üç belediye bu akıllı şehir uygulamaları kapsamında 5 buçuk milyon lira civarında paylaşmak suretiyle projemizin içerisinde kullanabileceğiz. Fark yaratırsanız fark ediliyorsunuz. Bütün gayret bence bu olmalı."

- Antalya'ya metro yapılacak

Öğrencilerin, "Neden siyasete girdiniz? sorusuna ise Türel, senelerdir söylenip yapılamayanları yapmak için siyasete girdiğini söyledi.

Üniversiteyi de kapsayan 3. Etap Raylı sistem projesi ve metro çalışmasıyla ilgili olarak Türel, "Şimdi 3. Etap Raylı Sistem Projemiz ile 1 yıl içerisinde üniversitenin önüne kadar raylı sistemi getiriyoruz. Artık kampüsün önünden bindiğinizde ver elini havaalanı, Aksu, Otogar, Varsak, Kepezaltı, ver elini Atatürk Hastanesi, Eğitim Araştırma Hastanesi. Bunu bitirdikten sonra 4.Etap’ta da 2019’dan sonra Konyaaltı’ndan Lara'ya kadar uzanan bir yeraltı metrosu gelecek. Dolayısıyla bu hizmetler biz olmayı başarırsak netice almamıza vesile oluyor." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.