Antalya

Köpek saldırısından kaçarken can veren küçük Mahra'nın babasından anlamlı mücadele!

16:45 13 Kasım 2022 14 Yorum Var
Köpek saldırısından kaçarken can veren küçük Mahra'nın babasından anlamlı mücadele!

Antalya'nın Serik ilçesinde başıboş sokak köpeklerinin saldırısından kaçmak isterken kamyonun altında kalan Mahra Melin Pınar'ın (10) babası Murat Pınar, başka acıların yaşanmaması için Güvenli Sokaklar isminde dernek kurdu.

Antalya'nın Serik ilçesinde başıboş sokak köpeklerinden kaçmak isterken yoldan geçen kamyonun altında kalarak can veren 10 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın babası Murat Pınar'dan anlamlı hareket. Acılı baba Pınar, başka acıların yaşanmasını önlemek amacıyla 'Güvenli Sokaklar Derneği' adında bir dernek kurdu. Baba Pınar'ın kurduğu dernek, sahipsiz sokak köpeklerinin toplatılıp, kısırlaştırılması ve aşılatılmasına öncelik edecek.

'KÖPEK SALDIRILARI NEDENİYLE BU SENE 27 VATANDAŞIMIZ VEFAT ETTİ'

Son olarak Bitlis’te yaşayan Mustafa Erçetin'in sahipsiz köpek tarafından ısırılarak, kuduz hastalığından hayatını kaybettiğini belirten Mahra Melin Pınar’ın babası ve Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, "7 ay önce kendi kızımı kaybettim. Başı boş sokak köpeğinin kovalamasıyla, kamyon altında kaldı. Bundan sonra da bu sene 27 vatandaşımız vefat etti. En sonuncu da Mustafa Erçetin kuduzdan vefat etti. Yüz yıl önce terk etmemiz gereken kuduz hastalığı, başıboş köpekler yüzünden bir evladımızın canına mal oldu. Biz de bununla mücadele etmek için yaklaşık 6 ay önce 'Güvenli Sokaklar, Yaşam Hakkı Savunma Derneği' kurduk." dedi.

'BAŞIBOŞ SOKAK KÖPEKLERİNİN TOPLATILMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ'

Devletle görüşme halinde olarak kanun değişikliği yönünde mücadele ettiklerini belirten Pınar, "Devletimizle görüşmeler halindeyiz. 51-99 kanunun değişmesi, rafa kaldırılması ve sokaktaki başıboş köpeklerin toplatılması için mücadele ediyoruz. Çünkü sayılarının 10 milyona yaklaşmış olduğu verisini devletten aldık. Bakanımız Murat Kurum bey verdi. Aynı zamanda Orman Bakanımızdan da aldık. Bu sayı yaklaşık 6 ay öncesinin sayısıydı" şeklinde konuştu.

'ÇOCUKLARIMIZIN GÜVENLE OKULA GİTMESİNİ İSTİYORUZ'

Köpeklerin barınaklara alınıp kısırlaştırılıp oralarda bakılmasını istediklerini kaydeden Pınar, "Sokakta çocuklarımızın köpek saldırıları olmadan, güvenle oynamasını ve okula gitmesini istiyoruz" dedi.

'TOPLUM SAĞLIĞI AÇISINDAN BÜYÜK TEHLİKE'

Kısırlaştırılan hayvanların saldırganlığının bitmediğini savunan Murat Pınar, "Zaten hayvan severler, köpekleri belediyeden almak istediğinde, küpesiz hayvanı almak istediklerinde izin vermiyorlar. Bakımları yapılması gerekiyor. 4 ayda bir, parazit ve kuduz aşılarının yapılması gerekiyor. Bunları belediyelerin toplayıp alamadığı için yaklaşık 18 yıldır sokaklardaki faciaya geldik. Zaten parazitlerle oluşan kist hidatik hastalığı, köpeklerin dışkılarında oluşuyor. Köpekler, sokaklarda bütün çocuk parklarında, çimlerde tuvaletlerini yapıyorlar. Sonra çocuklarımız oralarda oynuyorlar. Bu verisel bir kanıt. Sağlık Bakanlığı sitesinde kist hidatik hastalığının nasıl bulaştığı detaylı bir şekilde yazıyor. Köpeğin dışkısında oluşan bu hastalık, toprakta yaklaşık 1 yıl boyunca ölmeden yaşayabilen bir bakteri. Toplum sağlığı açısından büyük bir tehlike. Bir hayvanın, vahşi bir hayvanla birbirleriyle temasında salyalarıyla bulaşmasıyla bir başka köpeğe ve tüm diğer köpeklere bulaşabilecek hastalık" diye konuştu. 

'SOKAĞA ÇIKMAKTAN KORKUYORUM'

Önlem alınmasını isteyen Pınar, "Şu an ben hava karardıktan sonra sokağa çıkmaktan korkuyorum" dedi.

'HASTANEDE ENGELLİ VATANDAŞIMIZI 2 KÖPEK KOVALADI'

Sokaktaki tüm başıboş köpeklerin toplanıp, kısırlaştırılmasını ve özel alanlarda yaşatılması gerektiğini anlatan Murat Pınar, "Sokağa salınmasını ve görmeyi kabul etmiyoruz. Geçen gün Manisa'ya hastaneye gittik. Köpek kovalaması yüzünden yine arabanın ezdiği çocuğumuzu ziyarete gittik. Hastanede beklerken bir tane engelli vatandaşımız, tekerlekli sandalye ile giderken, bir anda iki tane köpek başladı kovalamaya. Yani onlar da risk altında. Biz birey olarak belki bir köpeğin saldırısından kurtulabiliriz. 2 ya da 3 köpek olduğu zaman o saldırıdan kurtulabilecek sayısı çok azdır. Bu nedenle devletimizden bir an önce vatandaşını koruması için anayasal hakkımızı ve güvenli sokaklar istiyoruz" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

14 Yorum Var
  • ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun sabırlar versin , bu arada bu durumu görmezden gelen herkese yazıklar olsun. Bu kadar mı zor çare bulmak. Benim başıma gelirse ne yaparım bilmiyorum.
    Cevapla
  • Gaziantep 27. 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence sadece sahipsiz kopekler degil sahipli kopeklerde kisirlastirilmali.Kontrollu olarak Cogalmalilar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu olay beni çok üzmüştü, Allah bu güzel Kızımızı Cennet'i Cemalullah'ı ile şereflendirsin inşallah, Kederli Ailesine Şefaatkar eylesin inşallah. Bu başı boş sokak köpeklerin sorumluluğu O beldenin Belediyesine ait olması lazım, böyle üzücü olayların tekrar yaşanmaması için gereken önlemi ve sorumluluğu Belediyeler alması şart. Cezası cinayete sebep olmak!! Bak ozaman birdaha böyle vakalar olurmu!!
    Cevapla
  • murat 1 yıl önce Şikayet Et
    Köpekler ve kurtlar aynı familyanın üyeleri yani kurtlar sizi nerde bulsa parçalar köpekler ise evcilleşen hayvanlar ama aynı içgüdü var yani kaçarsanız atlarlar.Kısaca köyler dışında her hangi bir faydaları olmaz zararları olur.Sürü halinyken hiç yaklaşmayın.Daha cesur olurlar.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Sokak hayvanları küpeli olsa nolacak, küpesiz olsa nolacak. Nepsi saldırıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.