Ardahan

65. Hükümet'in kurulması

16:11 24 Mayıs 2016
65. Hükümet'in kurulması

Binali Yıldırım başbakanlığında kurulan Türkiye Cumhuriyeti 65. Hükümeti'nde, Kars Milletvekili Ahmet Arslan’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması, memleketi Kars'ın yanı sıra komşu il Ardahan'da da sevinçle karşılandı.

Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Demirci, Arslan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak 65. Hükümet'te yer almasının bölge açısından mutluluk verici olduğunu ifade etti.

Köksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hemşehrileri ve bakanlık bürokrasisinden gelen Arslan'ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olmasını her açıdan önemli gördüklerini dile getirerek, "Arslan'ın bu alanda yapacağı hizmetlerin ne kadar önemli olacağının farkındayız. Sayın Bakanımız işin uzmanı olması nedeniyle bölgesine yapacağı her yatırım, gelecek vadeden yatırımlar olacak. Özellikle tüneller ve demiryoluna yapılacak olan yatırımlarla bölge için önemli hizmetler olacak." diye konuştu.

ATSO Başkanı Demirci de Arslan'ın bakan olmasından büyük sevinç duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Sayın Arslan, tecrübeli ve alanında uzman bürokrat ve siyasetçi. Yapacağı hizmetlerin önemli olacağına inancımız tamdır. Bizim için elzem olan bölgede tüneller ve demiryoluna yapılacak yatırımlardır. Arslan'dan dolayı da bu alanda yapılacak çalışmalara ve hizmetlerle ilgili inancımız daha da pekişti. Sayın Arslan döneminde bu hizmetler hızlıca bitecektir. Yapılacak olan Ardahan-Şavşat, Ardahan-Posof ve Ardahan-Çıldır tünelleri ile hem Gürcistan'a hem de Karadeniz'e daha kolay ve daha hızlı bağlanmış olacağız. Sayın Bakanımız işin uzmanı olması nedeniyle bölgesine yapacağı her yatırım gelecek vadeden yatırımlardır. Ardahan olarak söz konusu yatırımların kısa sürede meyvesini alacağımıza inancımız tamdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.