Artvin

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

16:41 08 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

AK Parti Artvin Kadın Kolları üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara gül dağıttı.

AK Parti Artvin Kadın Kolları İl Başkanlığının Halitpaşa Meydanında yaptığı etkinlikte, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, AK Parti Artvin İl Başkanı Erkan Balta, AK Parti Artvin Kadın Kolları Başkanı Reyhan Günerİ ve partililer yoldan geçen kadınlara gül dağıtarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik etti.

Güneri, burada yaptığı açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadınlar için eşitlik, söz sahibi olma, hakların hayata geçirilmesi ve koşullarının iyileştirilmesi taleplerinin öne çıktığını söyledi.

Dikkatlerin kadınlar üzerinde toplanması açısından 8 Mart'ın önemli olduğunu ifade eden Güneri, şunları kaydetti:

"8 Mart, cinsiyet ayrımcılığı, kadın ve erkeğin fırsatlara ve kaynaklara ulaşmasında yaşanan eşitsizlikler, şiddet, çalışma hayatı ve siyasette kadın oranı gibi meselelerin ele alınması bakımından son derece kıymetlidir. Hamdolsun ki, AK Parti iktidarları, anne-çocuk sağlığından, kız çocuklarının okullaşmasına, kadına yönelik şiddetle mücadeleden, iş hayatında ayrımcılığı önlemeye yönelik düzenlemelere, kadına yönelik pozitif ayrımcılık ilkesinin anayasa ile güvence altına alınmasından, kadının en temel haklarını kullanmasında önünü tıkayan özel-kamu alanı ayrımının sonlandırılmasına kadar pek çok düzenlemeyi yürürlüğe koymuş, kadın meselelerinde ciddi mesafe kat etmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.