Aydın

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Aydın'da

16:25 26 Aralık 2015
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu Aydın'da

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, seçim öncesi sunulan vaatleri gerçekleştirmek için harekete geçtiklerini belirterek "Yeni dönemde, ikinci nesil reformlarla, ekonomik anlamda Türkiye'yi orta gelir tuzağından çıkarıp yüksek gelir grubuna hep birlikte taşıyacağız" dedi.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız'ı makamında ziyaret eden Bakan Ramazanoğlu, daha sonra partisinin il başkanlığına geçti.

Seçim döneminde AK Parti adaylarının çalışmalarına verdikleri destekten dolayı Aydın halkına teşekkür eden Ramazanoğlu, AK Parti'nin kurulduğu günden bu yana kente büyük önem verdiğini ifade etti.

Ramazanoğlu, İzmir-Aydın Otoyolu'nu Antalya'ya kadar uzatarak İzmir-Antalya Otoyolu projesini hayata geçireceklerini, bölgeye büyük imkanlar sağlamak istediklerini aktardı.

- Bayırbucak Türkmenlerine yardım töreni

Bakan Ramazanoğlu, Bey Camisi önünde Hayrat Vakfı ve Türk Kızılayı Aydın şubesinin Bayırbucak Türkmenleri için topladığı gıda, giyim ve temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu tırlarının gönderilmesi için düzenlenen törene de katıldı.

Bayırbucak Türkmenlerine yardımları için Aydınlılara teşekkür eden Ramazanoğlu, bölgedeki Türkmenlere sadece bazı ihtiyaç maddelerinin değil Türk insanlarının gönüllerinin zenginliğinin, sevgisinin de gönderildiğini dile getirdi. 

- "Seçim sonuçları, bizi asla rehavete sürüklemeyecek"

Aydın programı kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca bir restoranda düzenlenen istişare toplantısına katılan Ramazanoğlu, buradaki konuşmasında 1 Kasım seçimlerinde AK Parti'nin güven tazelediğini söyledi.

1 Kasım'da milletin istikrardan yana oy kullandığına dikkati çeken Sema Ramazanoğlu, "Seçim sonuçları, bizi asla rehavete, gurura sürüklemeyecektir. Bizler, diğer yüzde 50,5'le birlikte herkesin, 78 milyon vatandaşımızın hükümeti olmaya, eşit ve adil hizmet üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

AK Parti'nin kuruluşundan bu yana insan odaklı ve "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla siyaset yaptığına işaret eden Ramazanoğlu, şöyle devam etti:  

"Yürüttüğümüz çalışmalar, insanı yücelten, insanı değerli kılan çalışmalardır. Yüreğimizle, vicdanımızla dört elle sarılmamız gereken sosyal alanlardır bunlar. Sosyal devlet, vatandaşlarına her alanda fırsat eşitliğini sunar ve denetler. Seçim öncesi vaatlerimizi 3 aylık, 6 aylık ve bir yıllık periyotlar halinde yerine getirmek için harekete geçtik. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi yeni dönemde, ikinci nesil reformlarla, ekonomik anlamda Türkiye'yi orta gelir tuzağından çıkarıp yüksek gelir grubuna hep birlikte taşıyacağız."

- "Bakanlığın bütçesi, 25 milyara ulaştı"

Bakan Ramazanoğlu, AK Parti'nin sosyal politikalara verdiği önem neticesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bütçesinin artırılarak 2016 itibarıyla 25 milyar liraya ulaştığını aktardı.

Mesleki eğitimin teşvik edilmesi, sağlık hizmetlerine erişimin kolaylaştırılması ve bu alanda hizmet kalitesinin yükseltilmesi gibi konuları yakından takip ettiklerini vurgulayan Bakan Ramazanoğlu, şunları kaydetti:

"İşsizlikle mücadele, istihdamın artırılması, önemli konu başlıklarımız olacak. Ekonomik gelişmişliğin en önemli göstergesi sosyal politikalardır. Özellikle bu alanda kız çocuklarının okutulması, kadın mağduriyetlerinin önlenmesi, çocuk ve engellilere yönelik hizmetler öne çıkıyor."

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.