Aydın

Türkiye teröre karşı tek vücut

17:30 14 Mart 2016
Türkiye teröre karşı tek vücut

Aydın İl Sağlık Müdürü Kasım Çetin, Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadı.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık çalışanlarının bir canı kurtarmayı bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer saydığını belirtti.

Sağlık camiası olarak Ankara'da yaşanan terör saldırısını kınadıklarını aktaran Çetin, şunları kaydetti:

"Dün Başkentimizde hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımızı, masum canları, alçakça bir saldırıda kaybettik. Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz. Saldırıda yaralanan insanlarımızı hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz."

Çetin, Türkiye'nin dört bir yanında çalışan hekimlerin milletin birliği ve ecdadın mirasına bağlı olduklarını aktararak, milli birliğe nifak tohumları saçanlara fırsat vermeyeceklerini aktardı.

İnsanlara şifa sunmaktan onur duyduklarını belirten Çetin, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bizler insanımızı yaşatmak adına hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan görevlerimizin başında olmaya hep devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz. Teröre kurban verdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Çanakkale ruhu ile nasıl işgalci zihniyete karşı durdu isek bugün aynı ruhla teröre karşı duruyoruz. Biz hekimler her zaman milletimizin yanında olduk Çanakkale'de vardık, dünde oradaydık ve bugün de yaralılarımızın yanındayız. Her zaman milletimizin yanında onlara uzanan el olacağız."

Kuşadası Ticaret Odası (KUTO) Başkanı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Ankara'daki terör saldırısı nedeniyle yayınladığı mesajda, saldırıyı şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da meydana gelen terör saldırısından üzüntü duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Alçakça yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, amacı ne olursa olsun her türlü terör saldırılarının tümünü lanetliyoruz. Geçmişte olduğu gibi, bugün de teröre karşı birlik olup dik durmaya devam edeceğiz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz. Milletimizin başı sağ olsun."

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da Ankara'daki terör saldırısı dolayısıyla yayınladığı mesajda, tüm Türkiye'de olduğu gibi İZTO camiasında da derin üzüntüye neden olduğunu bildirdi.

Demirtaş, mesajında, "Ülkemizin başkenti Ankara'da son beş ayda 3'üncü terör saldırısının yaşanması kabul edilemez. Bu saldırılara asla alışmıyoruz, her saldırı ile acımız daha da katlanarak artıyor" dedi.

"Ülkemizin başkenti Ankara'da son beş ayda 3'üncü terör saldırısının yaşanması kabul edilemez" ifadelerine yer verilen mesajda Demirtaş, şunları vurgulandı:

"Bu saldırılara asla alışmıyoruz, her saldırı ile acımız daha da katlanarak artıyor. Türkiye'nin bu terör sarmalından kurtulması için hepimiz üzerimize düşeni yapmaya fazlasıyla hazırız ve bir an önce teröre son verilmesi için gereken tüm önlemlerin alınmasını istiyoruz. Ankara'daki hain terör saldırısını bir kez daha nefretle kınarken, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz."

- Pursaklar

Ankara'nın Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletinin hain terör örgütlerinin kökünü kazıyacak güç ve kudrete sahip olduğunu bildirdi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını kınayarak lanetlediklerini belirtti.

Hain saldırının Türkiye'nin birlik ve beraberliğini hedef aldığına dikkati çeken Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Terör kimden ve nereden gelirse gelsin, milletçe bunun karşısında olup, teröre asla boyun eğmeyeceğimizi göstermemiz gerekir. İnsanlıktan, vicdandan yoksun olanlar, kahpece ve kalleşçe eylemler yaparak askerimizin, polisimizin, sivil vatandaşlarımızın yaşam hakkını elinden alıyor. Ama şunu bilmelidirler ki Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milleti bu hain terör örgütlerinin kökünü kazıyacak güç ve kudrete sahiptir. Acımız büyük. Gün birlik günüdür. Bu hain saldırıda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

- Çubuk

Ankara'nın Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da Ankara'daki haince saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını belirtti.

Dün olduğu gibi bugün de terörü, ona destek olanları, lanetlediğini aktaran Acehan, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti olarak zor günler geçiyoruz ancak Türk halkı olarak dün olduğu gibi bundan sonrada bu saldırılarla hedeflenmek istenilen, iç çatışma ortamı oluşturma oyununa gelmemiş ve bundan sonra da gelmeyecektir. Hem devlet hem de millet olarak büyük devlet olma olgunluğu ile hareket ederek bundan sonra da karanlık güçlerin oyununa gelmeyecek, onların planladığı oyunları bozarak birlik ve beraberliğini hiçbir zaman bozmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti'nin teröristlerle ve işbirlikçileriyle mücadelesi elbette sonuna kadar devam edecektir. Bu vesileyle patlamada yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralananlara da acil şifalar diliyorum."

Çubuk İlçesi Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan da terör saldırısını kınadı.

Avan, yaptığı yazılı açıklamada, terörle mücadelede daha radikal tedbirler almasını istediklerini kaydetti. Terörün kökü kuruyuncaya kadar operasyonların devam etmesini isteyen Avan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Her türlü terör olaylarına karışan ve destek verenlerin maaşları kesilmeli, almış oldukları bütün sosyal yardımlar kesilmelidir. Memuriyet ve iş hayatına son verilmelidir. Hiçbir resmi kurumlarda çalışmalarına ve iş yapmalarına imkan verilmemelidir. Bu hainlerin yanında bazı okumuş ve siyaset yapan kravatlı hainler de son zamanlarda açık açık terör olaylarını yapanlara destek vermektedirler. Bu kravatlı cahillere güvenilmemelidir.

Bu milletin vergileri ile maaş alan ve teröre destek veren her kim olursa olsun isterse milletvekili olsun tüm hainlerin de yargı önünde hesap verip, yargılanmasını istiyoruz. Bu vesile ile bu hain saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza, Allah’tan rahmet diliyor, ailelerine ve Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

- Uşak

Uşak Valisi Ahmet Okur, yazılı açıklamasında, Ankara'da Türkiyeyi hedef alan saldırının cevabının en ağır şekilde verileceğini ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu tür saldırıların, terörle mücadele konusundaki azmi azaltmayacağına dikkati çeken Okur, açıklamasında şunları kaydetti:

"Başkent Ankara'da dün akşam saatlerinde, Kızılay'da otobüs bekleyen sivil vatandaşlarımıza yöneltilen terör eylemi sonucunda bazı vatandaşlarımız yaralanmış, bazı vatandaşlarımız da maalesef hayatlarını kaybetmişlerdir. Aziz milletimizin birlik ve beraberliğini hedef almış bu menfur saldırı; bütün Türkiye'ye yöneltilmiş huzur ve güvenliğimizi bozmak isteyenlerin beyhude girişimleridir. Zira, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da aziz milletimiz birlik ve beraberliğinden taviz vermeyecek, bu saldırılar karşısında sabırlı ve vakur duruşuyla terörizmin hedefine ulaşmasına imkan tanımayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz de milletimizin huzuru ve güvenliği için terörle yürüttüğü mücadeleyi büyük bir kararlılıkla sürdürecek ve ülkemizi hedef alan şer odaklarına gerekli olan en ağır karşılığı verecektir. Bu saldırıyı bir kez daha şiddetle kınıyor; saldırı sonucunda yaralananlara acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına ve aziz milletimize de başsağlığı diliyorum."

Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik ise yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısının milleti derinden yaraladığını bildirdi.

Terör olayının ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacağına inandığını ifade eden Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Akşam vakti evine gitmek için bekleyen masum vatandaşlarımızdan ölenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğine kasteden bu tür terör saldırıları bizleri yıldıramaz. Milletimiz menfur terör olayları karşısında birbirine her zamankinden daha fazla kenetlenmektedir. Ankara Kızılay'daki terör saldırısını bir kez daha lanetliyor, tüm milletimize başsağlığı diliyorum."

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan hain saldırının milletin birlik ve beraberliğini bozamayacağını, Türk milletinin birbirine daha da kenetleneceğini belirtti.

Türkiye'ye düşman mihrakların taşeronu olan terör örgütlerinin saldırılarının asla Türk milletini karamsarlığa ve çaresizliğe itemeyeceğini vurgulayan Cahan, açıklamasında, "Kukla terör örgütleri ortaya çıktığı günden bu yana çocuk, bebek, yaşlı ve genç demeden bütün milletimizi hedef almaktadır. Kandan ve katliamdan beslenen bu cani terör örgütleri tarih boyunca kardeş olarak yaşayan milletimizi birbirine kırdırarak ülkemizi bölmenin gayretindedir. Arkasına Türkiye'ye düşman güçlerin desteğini alan terör örgütleri ne yaparsa yapsın, birliğimizi ve dirliğimizi bozamayacaktır" görüşlerine yer verdi.

Ak Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş ise yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da meydana gelen terör saldırısının Türk milletini korkutmak için organize edildiğini belirtti.

Kuş, "Bölücü terör örgütü Türk milletinin yürekli duruşu ve devletimizin kararlılığıyla, tarihteki kara sayfalarda yerini alacaktır. Şahsım ve partim adına, Ankara'da meydana gelen insanlık dışı terör saldırısını kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı.

- Denizli

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırısın kınadığını belirterek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi. Saldırıyı gerçekleştirenleri, arkasında olanları, çanak tutanları ve maşalarını lanetlediğini ifade eden Tin, şunları kaydetti:

"Bu ve benzeri saldırılarla milletimizin milli duruşunu, birliğini ve dirliğini bozma çabası dün olduğu gibi bugün de, yarın da, başarıya ulaşamayacaktır. Türkiye'nin büyümesinin önünde her ne engel olursa olsun milletimiz milli birlik ruhuyla hareket ederek bunların üstesinden gelecek basirete sahiptir. Aziz Türk milletini böylesi insanlık dışı eylemlerle dize getireceğini düşünenler büyük bir yanılgı içindedir. Milli şuurla dimdik geleceğe emin ve kararlı adımlarla ilerleyen milletimize tuzak kuranlar, hainlik yapanlar veya gölge edenler misliyle cevabını alacaktır. Devletimiz buna muktedirdir."

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da yazılı açıklamasında, terör saldırısının ülkedeki huzuru ve birliği bozmayı hedeflediğini belirterek, milletin birlik ve beraberliği için kararlılıkla yürütülen mücadelenin süreceğini, hain odakların ağır biçimde cezalandırılacağını kaydetti.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz de yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da yaşanan terör saldırısını şiddetle lanetledi. Filiz, "Toplumsal huzur ve barışımız bir kez daha hedef alınmıştır. Bu saldırılar hedefine ulaşmak bir yana, Türk devletini ve milletimizi daha güçlü bir şekilde bir araya getirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Terör katliamları ülkemizin birlik ve beraberliğine, geleceğine yapılan saldırılardır. Türkiye Cumhuriyeti, başkentine son altı ayda yapılan üçüncü saldırıyla yıldırılmaya, bir şeylerden vazgeçirilmeye çalışılıyorsa tüm bunların nafile çabalar olduğuna olan inancımızı belirtmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti bölünmez bir bütündür. Şanlı bayrağımız altında toplanan bu millet güçlü bir iradeye sahiptir ve her türlü provokasyona karşı sağduyusunu koruyacaktır" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Melike Basmacı ise yaptığı yazılı açıklamada, saldırıların faillerinin bir an önce ortaya çıkarılmasını ve yargıya teslim edilmesini istedi.

Ülkemizi kaos ve huzursuzluk ortamına sürüklemeyi amaç edinen olaylara bir yenisi eklendiğini kaydeden Basmacı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Başkent Ankara'da yaşanan bu patlama bir kez daha terörün etnik köken, çoluk çocuk, kadın, erkek ayırmadığını ortaya koymuştur. Hain saldırıları gerçekleştiren, topraklarımızın bütünlüğüne kastı olan tüm terör faaliyetlerini lanetliyoruz. İnanıyorum ki, ülkemizin milli birlik ve bütünlüğünü bozmak, milletimizin bu coğrafyada huzur ve güven içerisinde yaşamasına engel olmak gibi kirli emelleri olan hiçbir odak başarıya ulaşamayacaktır."

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Zolan, geçmişte olduğu gibi bugün de Türkiye'yi bölüp parçalamak isteyen alçakça oyunların sürdüğünü vurgulayarak, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Milletimizi bölüp parçalamak isteyen alçaklar şunu asla unutmasınlar: Bu millet Çanakkale'de, Kurutuluş Savaşı'nda sırt sırta vererek, bir karış toprağına düşman postalı bastırtmamak için yüz binlerce şehit vermiş, hiç bir güç Türk milletinin bu onurlu ve şerefli duruşundan vazgeçirememiştir. Masum insanları hedef alan vicdansız zihniyetlerden her iki dünyada da hesap sorulacaktır. İnsanlıktan nasibini almamış terör maşalarıyla da en sert şekilde mücadeleye devam edilecektir."

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ise yaptığı açıklamada, hain saldırının milleti derinden sarsarak üzdüğünü belirterek, "Bilinmelidir ki, ülkemizin birliğine ve bölünmez bütünlüğüne yapılan bu haince saldırılarla hain terör örgütü istediği sonuca ulaşamayacaktır. Terörle mücadelemiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin terörle mücadelesinin taviz vermeden devam edeceğine dikkat çekerek, "Bu alçak saldırıyı gerçekleştirenler Türk milletine hesap verecekler, terör dize getirilecektir" görüşünü bildirdi.

Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan ise din, dil, ırk, yaş, cinsiyet tanımayan terörün, barış ve huzura ihtiyaç duyulan günlerde kanlı yüzünü bir kez daha gösterdiğine dikkati çekti.

Türk ulusunun terör saldırıları karşısında yılmayacağını bildiren İlhan, "Saldırılarla, ulusumuza gözdağı verilmesi, yurttaşlarımızın korkutulması ve yıldırılması, can güvenliğimizin tehlikeye düşürülmesi, ulusal ve uluslararası barışımızın bozulması da istenmektedir. Ancak Türk ulusu bu alçak, kalleş saldırılardan yılmayacak, terör oyunlarına alet olmayacak ve teröre geçit vermeyecektir" görüşlerine yer verdi.

Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar da saldırıyı kınayan yazılı açıklama yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.