Bartın

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

15:01 15 Şubat 2016
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Bartın'da AK Parti Gençlik Kolları üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Gençlik kolları üyeleriyle Bartın Adliyesine gelen AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Orhan Ağdacı, Kılıçdaroğlu hakkındaki suç duyurusu dilekçesini Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.

Ağdacı, adliye önünde yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu'nun partisinin 35. Olağan Genel Kurultayı'nda ve ardından grup toplantısında Türkiye siyasetinin geleceği açısından son derece talihsiz açıklamalarda bulunduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu'nu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik çirkin nitelemelerde bulunması nedeniyle kınadıklarını ifade eden Ağdacı, şöyle konuştu:

"Sayın Kılıçdaroğlu'nu sorumlu ve erdemli bir siyasetçi gibi davranarak üslubunu değiştirmeye davet ediyoruz. Kılıçdaroğlu'nun kullandığı ifadeler sadece Cumhurbaşkanımıza yönelik bir saldırı değil, verdikleri oylarla onu bu makama layık gören bizlere ve milyonlarca vatandaşa yapılmış açık bir hakarettir. Kılıçdaroğlu, milletimizin yüzde 52'sinin oyunu alarak doğrudan seçilen Cumhurbaşkanımıza, ilkel ve demokratik bilincin gelişmediği toplumlarda her türlü gücü tek başına kontrol eden kişiler için söylenen 'diktatör' nitelemesini kullanmıştır. Halka baskı ve şiddet uygulayan, demokrasiyle ve seçimlerle hiçbir alakası olmayan bu kimselerle Cumhurbaşkanımızı bir tutması, Kılıçdaroğlu'nun demokrasiye ve halkın iradesine en ufak saygısının olmadığının göstergesidir."

Ağdacı, Kılıçdaroğlu'nun, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın saygınlığını korumaya yönelik Türk Ceza Kanunu'nun 299. Maddesinde hükmünü bulan 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçunu işlediğini belirterek, bu sebeple Cumhuriyet Başsavcılığına bireysel olarak suç duyurusunda bulunma hakkını kullandıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.