Bartın

Bartın'da "Kadın El Emeği Fuarı" açıldı

15:02 08 Mart 2016
Bartın'da "Kadın El Emeği Fuarı" açıldı

Bartın'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "Kadın El Emeği Fuarı" açıldı.

Bartın Valisi Seyfettin Azizoğlu, Cumhuriyet Meydanı'ndaki fuarın açılışında yaptığı konuşmada¸ ülkelerin kalkınması ve gelişmesini hazırlayan, sağlıklı nesillerin yetişmesinde önemli bir yere sahip olan kadınların hak ettiği yere gelebilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınına, hak ettiği değeri pek çok Avrupa ülkesinden önce verdiğini ifade eden Azizoğlu, "Bugün kadınlarımız, eğitimden bilime, siyasetten sanata, ekonomik alandan kamu yönetimine kadar her alanda üstün başarılar elde etmiştir. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur" diye konuştu.

Ev hanımları başta olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlarca üretilen el emeği göz nuru ürünlerde yer aldığı ve gün boyu açık kalacak fuarın açılışına Vali Azizoğlu'nun eşi Nilgün Azizoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mehmet Erdemir ile vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.