Batman

Batmanlı sanatçılardan HDP'ye çağrı

16:59 20 Kasım 2015
Batmanlı sanatçılardan HDP'ye çağrı

Batmanlı sanatçılar, çatışmalar ve öldürmelerle Kürt sorununun çözülemeyeceğini, HDP'nin çözüm yolunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde araması gerektiğini söyledi.

Batmanlı, şarkı, türkü ve ilahi sanatçıları, çatışmalar ve öldürmelerle Kürt sorununun çözülemeyeceğini, 59 milletvekiliyle Meclise giren HDP'nin çözüm yolunu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde araması gerektiğini söyledi.

Sanatçılar Veysel Akat, Celal Gümüş ve Mustafa Altıntop, Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne ilişkin çatışmaların ve şiddetin sona ermesi gerektiğini ifade ederek, "Kürt sorunu silahla değil, siyasetle çözülsün" dedi.

Sanatçı Veysel Akat, bölgede yaşanan olayların halka sıkıntılı günler yaşattığını, sorunun silahla değil siyasetle çözülmesi gerektiğini söyledi.

"Savaşlara dur demesini bilelim artık" diyen Akat, şunları kaydetti:

"Bugün HDP'den seçilen 59 milletvekilimiz var. Dört partiden de seçilen milletvekillerimiz var. Artık silahla değil, siyasetle çözülsün bu olaylar, gerçekten bölge olarak çok huzursuzuz, sanatsal açıdan da huzursuzuz. 100'lere, 200'lere, 300'lere hitap ederken bugün 3-4 masaya hitap ediyoruz. O da korkarak ve içimizden gelmeyerek şarkı, türkü okuyoruz. Ümit ediyoruz ki barış olsun, kardeşlik olsun, dostluk olsun savaşla insan hiçbir yere varamaz. Siyasetle çözülsün bu davalar, biz sadece bunu istiyoruz. Temennimiz siyasetle çözülsün, insanlar huzura kavuşsun, barış ve kardeşlik olsun. Yeniden kardeşlik türkülerini dillendirmek istiyoruz."

Sanatçı Celal Gümüş ise, yaşanan terör olaylarının toplumu tüm kesimlerini etkilediğine belirtti.

Gümüş, şöyle dedi:

"Biz sanatçıyız. Bizi dinlemeye gelen yüzlerce insan vardı. Şu an çıkıyoruz sahneye en fazla 2-3 masa oluyor. İçimizden okumak gelmiyor, burukluk var. Biz artık silahların susmasını istiyoruz. Millet rahat rahat sokaklarda dolaşsın, gezsin, eğlensin. Biz istiyoruz ki millet gelsin bizim kardeşlik türkülerimizi dinlesin. Artık silahların yerine siyaset konuşsun, kardeşlik türküleri konuşsun dillerde dolansın. Hepimiz kardeşiz, savaşı kimse istemez."

İlahi sanatçısı Mustafa Altuntop, düğünlerde okudukları salavatlı, zikirli ilahilerin yaşanan terör olaylarından dolayı yerini ağıtlara bıraktığını belirtti.

Sanatçı olarak terör olaylarından hem maddi hem manevi olarak etkilendiklerini belirten Altuntop, terör olaylarının kendilerine hem maddi hem de manevi etkisinin olduğunu kaydetti.

"Olaylardan dolayı düğünlerde okuduğumuz zikirli ve salavatlı ilahilerin yerini şimdilerde ağıtlar aldı, ilahilerimiz acılı ağıtlara dönüştü" diyen Altuntop, "Esnaf, halk sıkıntı yaşıyorsa, bu da ister istemez bize de yansıyor. Çünkü insanlar düğünlerini, şenliklerini yapamıyor. İlahilerimiz ağıta dönüşmüş."

Halk olarak yaşanan terör saldırılarına 'Dur' denmesi gerektiği çağrısında bulunan Altuntop, şöyle konuştu:

"Artık bizler halk olarak buna bir dur dememiz lazım ki, huzura, barışa kavuşalım. Silahla, terör olaylarıyla, hendek kazmayla hiçbir zaman ne barış, ne de huzur gelir. Bir barış gelecekse bu siyasilerin bir araya gelip o şekilde çözmesi lazım. Yoksa örgütlerin bu işe karışmasıyla silah kullanmayla, insanları öldürmeyle, mallarını talan etmeyle, insanları evlerinden çıkarıp sürgün etmeyle, çoluk çocuğu katletmekle dünya var olduktan şimdiye kadar bir başarı elde edilmemiş, görülmemiştir ve olmayacakta."

Altuntop, son albümlerini Yasin Börü, Fırat Simpil ve arkadaşlarına adadıklarını söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.