Batman

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Batman'da:

16:33 16 Mart 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker, Batman'da:

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, "Kandan başka hiçbir şeyi getirmeyen bir kavganın kimseye bir faydası olmamıştır." dedi.

Eker, ziyaret ettiği Tekstil Kent'te tekstil işçilerine hitap etti. Türkiye'nin birçok sorunu olduğunu belirten Eker, siyasetin işinin ise bu sorunları çözmek olduğunu söyledi.

Kavga etmeden, teröre başvurmadan, farklılıklara ve ayrı düşüncelere tahammül edilmesi gerektiğini kaydeden Eker, dertlerin, düşüncelerin, dillerin, örflerin, adetlerin, siyasi düşüncelerin farklı olabileceğini belirtti.

Herkesi kardeş bilerek ve herkesin hukukuna saygı duyarak kavga etmeden bu sorunları çözmeleri gerektiğini dile getiren Eker, "Bizim işimiz budur, biz bunu yapmak istiyoruz. Çünkü kandan başka hiçbir şeyi getirmeyen bir kavganın kimseye bir faydası olmamıştır." diye konuştu.

- "Hükümet sisteminin değişmesini istiyoruz"

Eker, halk oylaması ile Türkiye'nin hükümet sisteminin değişmesini hedeflediklerini aktararak, yeni sistemle herkesin kendini rahatça ifade edebileceğini vurguladı. Eker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Herkesin düşüncelerini rahatça ifade edebileceği, kimliğiyle, kültürüyle, ait olduğu Kürt ise Kürtlüğüyle iftihar edeceği bir sistemin korunması lazım. Biz bunun mücadelesini veriyoruz, başka bir şey değil. Herkes, bu memlekette 80 milyon insan Türk, Kürt, Arap, Laz, Boşnak, Zaza ve başka kim varsa hepsi, hepimiz biriz, beraberiz, kardeşiz."

Haklarını, demokratik talepleri meşru yollarla ifade etmek durumunda olduklarını anlatan Eker, kavganın kimseye yarar getirmediğini belirtti.

Eker, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Çatışma, terör sadece bizim düşmanlarımızın işine yarıyor, başka kimsenin işine yaramıyor. Onun için onlara fırsat vermeyelim, onlara imkan vermeyelim, demokratik yöntemlerle, usullerle sandık önümüze geldiğinde tercihimizi ortaya koyalım. Gidelim hakkımızı kullanalım. Siz hepiniz hayatınızın baharındasınız, önünüzde uzun bir hayat var. Biz sizleri Allah'ın izniyle daha müreffeh, gelişmiş, huzurlu ve mutlu yaşatmak istiyoruz."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.