Bingöl

Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

22:14 12 Aralık 2015
Kalkınma Bakanı Yılmaz Bingöl'de

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki olaylara ilişkin, "Halka ne olduğu, halkın ne sıkıntı çektiği, esnafın ne zorluk çektiği onların umurunda değil maalesef. Yine en büyük sıkıntıyı bu bölgelerde, Doğu'da ve Güneydoğu'da yaşayan insanımız çekiyor" dedi.

AK Parti Bingöl İl Başkanlığınca bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda partililerle bir araya gelen Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, partisinin oyunu en fazla artıran üç ilden birinin Bingöl olduğunu söyledi.

Bunun için partililere teşekkür eden Yılmaz, "Partimiz gerek Bingöl'de gerekse Türkiye'de çok güzel bir netice elde etmiş oldu. Ama bu netice bizim sorumluluğumuzu daha da arttırdı. Bu aldığımız destek, sizlerden, halkımızdan aldığımız bu güç, omuzlarımızdaki yükü daha da arttırdı. İnşallah buna layık oluruz" dedi. 

Yılmaz, AK Parti'nin tek başına iktidara gelmesinin ardından hazırlanarak Meclis'e sunulan ve güvenoyu alan Hükümet Programı'na değinerek, vatandaşa verilen sözleri yerine getireceklerini yineledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan yeni eylem planı çerçevesinde 3 ay, 6 ay ve 1 yıl içinde yapılacak çalışmalara ayrıntılı olarak yer verildiğini anımsatan Yılmaz, şunları söyledi:

"AK Parti'nin, siyasetinin özü budur, vatandaşa güven. Vatandaş bu güveni bize vermese biz başarılı olamayız. Bizim de vatandaşın bu güvenine layık olmamız lazım. Eskiden, eski siyaset anlayışında bazı partiler vatandaştan oy alıp Ankara'ya giderlerdi. Sonra o vatandaşa, verdikleri sözleri unuturlardı. Biz böyle bir parti olmadık, olmayacağız. Vatandaşa ne söz verdiysek onun arkasında duracağız." 

- Sur ilçesindeki olaylar

Bakan Yılmaz, AK Parti'nin yaptığı yatırımlarla gençlerin önünü açmayı, şehirlerin yaşanabilir hale gelmesinin tek hedefleri olduğunu ama başkalarının da başka dertleri olduğuna dikkati çekti.

Bazı şehirlerde hendeklerin kazıldığını, buralara mayınlar, bombalar yerleştirilerek mahallelerin tarumar edildiğini ama bunun birilerinin umurunda olmadığını savunan Yılmaz, şöyle dedi:

"Halka ne olduğu, halkın ne sıkıntı çektiği, esnafın ne zorluk çektiği onların umurunda değil maalesef. Yine en büyük sıkıntıyı bu bölgelerde, Doğu'da ve Güneydoğu'da yaşayan insanımız çekiyor. Bu anlamda Bingöl halkına ben teşekkür ediyorum. Bakın Bingöl'de tek bir hadise yaşamadık. Niye? Çünkü siz sağduyulu oldunuz, tavrınızı ortaya koydunuz da o yüzden. Allah hepinizden de bu anlamda razı olsun. İnşallah o bölgelerdeki kardeşlerimiz de o zulümden kurtulurlar. Bunun için her türlü çabayı sarf etmeye devam ediyoruz. Bir taraftan şiddetle terörle kesintisiz bir şekilde, kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz. Ama bir taraftan da halkımızı kucaklayacak, halkla terör yapanı birbirine karıştırmıyoruz, karıştırmayacağız."

Yılmaz, vatandaşları yatırımlarla,  haklarla, demokratik adımlarla kucaklamaya devam edeceklerini vurgulayarak, "Biz ırkçı bir parti değiliz. Öyle bir zihniyetimiz yok. Türk'üyle,  Kürt'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla bütün etnik gruplar bizim için birdir. Bu milletin bir parçasıdır. Değişik mezhepler,  değişik inançlar bu milletin birer parçasıdır. Biz birlikten yanayız, ayrılıktan yana değiliz."

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.