Bolu

Bolu Belediyesine 150 litre kaynak suyu tahsis edildi

15:36 24 Mayıs 2016
Bolu Belediyesine 150 litre kaynak suyu tahsis edildi

Bolu Belediyesi'ne 150 litre/ saniye kaynak suyu tahsis edildi

Bolu'ya yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Karadere sularının Bolu'ya kazandırılması için yapılan çalışmalar kapsamında Bolu Belediyesine söz konusu kaynaktan saniyede 150 litre su tahsis edildi.

Karadere Sularının su tahsisi konusunda Bolu Belediyesinde düzenlenen protokol törenine Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, İl Defterdarı Zekai Dede, Milli Emlak Müdürü Hasan Fatih Candemir, belediye başkan yardımcıları Ekrem Çetinkaya ve Emine Davarcıoğlu katıldı.

Yılmaz, protokol imzalanmadan önce yaptığı konuşmada, 2014 yılında Karadere sularının 100 litrelik kısmının Devlet Su İşlerine, 43 litrelik kısmının ise köylerin kullanımı için İl Özel İdaresi’ne tahsil edildiği belirterek, köylerin belediyeyle birleşmesiyle suyun Bolu’ya tahsis edilmiş bir hale dönüştüğünü ifade etti.

Yaşanan gelişmeler sonucunda Bolu'ya tahsis edilmiş olan 143 litrelik suyun Bolu için yeterli olmadığını kaydeden Yılmaz, "Bolu için yeterli olması gereken en az 300 litre/saniye su ihtiyacımız vardı. 11 yıllık yoğun uğraşlar sonucu imkansız denileni başardık. Bu azimli çalışmada siyaseten de iktidar patisi olmanın verdiği güçle, şuan itibariyle 150 litreye ilave su tahsisi yapıldı." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Karadere sularının Bolu Belediyesine tahsis edilmesine ilişkin protokol Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve İl Defterdarı Zekai Dede tarafından imzalandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.