Bursa

Bursa'da ''Emsal Artışı Bilgilendirme Toplantısı''

16:10 20 Aralık 2015
Bursa'da ''Emsal Artışı Bilgilendirme Toplantısı''

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Şimşek'in, Büyükşehir Belediye Meclisinin mayıs ayında karara bağlanan "Riskli bina tespit edilerek kentsel dönüşüm yapılması durumunda 0,50 emsal artışı yapılabilir" plan notunu eleştirmesine, bazı vatandaşlar tepki gösterdi

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ''Kentsel Dönüşümde 0,50 Emsal Artışı Bilgilendirme Toplantısı", düzenlendi.

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Oditoryumu'nda yapılan toplantıda yaptığı konuşmada, belli çıkar çevrelerinin halkın gerçek anlamda bilgilenmesinden korktuklarını savundu.

Odalar olarak dönüşüme değil, depremsellik riskinin vicdan aracına dönüştürülüp bir kısım çevrelerin rant elde edeceği hale getirilmesine karşı olduklarını dile getiren Şimşek, kentsel dönüşümün, Türkiye'de gerçekleşmiş iyi bir örneği olmadığına ileri sürdü. Şimşek, şöyle devam etti:

"Bu devletin kabahatidir. Bursa Büyükşehir Belediyesi bu kentin yerel yönetimidir. Bizim kentte sağlıklı yaşam alanlarımızdan sorumlu olan kurumdur. Yaptığı her çalışmayı bilimsel teknik veriler ışığında uzmanına sorup danışıp hareket etmesi lazım. Bu şeylerin hiçbiri Bursa'da yapılmadı. Yapılan tek şey müteahhitlerin gidip 'Başkanım emsal artışı olursa biz de bir şeyler kazanırız ve bu kenti dönüştürürüz' demeleridir."

Şimşek'in konuşması sırasında Büyükşehir Belediye Meclisi kararını eleştirmesi ve yapılan bu işlerin tümünün rant olduğunu savunması üzerine bazı vatandaşlar, "Buraya gelip siyaset yapmayın. Bizlere çözüm sunun. Burası siyaset yeri değil" diyerek tepki gösterdi.

Nilüfer sitesi yöneticisi Metin Onan ise oturdukları sitenin 1999 depreminde en çok zarar gören yerlerden biri olduğunu söyledi.

Dönemin belediyesi tarafından bazı haksızlıklara uğradıklarını ifade eden Onan, "Depremde 18 bloktan oluşan binaların 10'u zarar gördü. İnsanlarımız dışarılarda kaldı. Aylarca evlerine dönemedi. Çalmadığımız kapı bırakmadık, 'Başınızın çaresine bakın' dediler. Ta ki Kentsel Dönüşüm Yasası çıkana kadar" diye konuştu. 

Toplantı, bir süre devam eden tartışmaların ardından sona erdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.