Bursa

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

11:31 18 Şubat 2016
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu ve Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, Ankara'daki terör saldırısını kınadı.

Konfederasyon Genel Başkanı Nuri Kolaylı, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara'da 28 kişinin katledilmesi ve çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını kınadıklarını belirtti.

Terörün bir insanlık suçu olduğunu ifade eden Kolaylı, şunları kaydetti:

"Masum halka ve halkı korumakla görevli güvenlik güçlerine yönelik saldırıları kınıyoruz. Bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristin arkasındaki karanlık güçlerin mutlaka ortaya çıkarılması gerekir. Acımız yine çok büyük. Kanla ve kaosla beslenen teröristlerin gerçek yüzleri bir kez daha bütün çirkinliğiyle ortaya çıktı. Bu zor günleri ülke olarak dayanışma içinde atlatacağımıza inancımla saldırıda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve tüm ulusumuza başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada da saldırı kınandı.

Ülkenin huzur ve refah ortamına kavuşması amacıyla kahramanca mücadele eden güvenlik güçlerinin yanında 78 milyon Türk vatandaşını hedef alan terör saldırısında masum insanları kaybetmenin üzüntüsünün yaşandığına işaret edilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kalleşler şunu iyi bilmeli ki bu son saldırı masum insanların canına kıymanın ötesinde, devletimizin terörle mücadele kararlılığını artırmaktan başka hiçbir işe yaramayacaktır. Kan dökerek, insanlara acı yaşatarak amacına ulaşacaklarının hayaliyle kanlı pusular gerçekleştiren kalleşler, büyük bir gaflet içinde olduklarını er ya da geç mutlaka anlayacaktır. Milli birlik ve beraberliğimizin hedef alındığı bu dönemde, ülkesinin birliğini, dirliğini isteyen siyasetçisi, gazetecisi, işçisi, memuru, köylüsü, genci, yaşlısı, kısacası Türkiye sevdalısı her birey, bütün varlığıyla devletimizin ve kahraman ordumuzun yanında yer almalıdır. Gün 'Ben Türkiye'yim' deme günüdür. Balıkesir'in en köklü meslek örgütü olarak, başkentimizde yaşanan terör saldırısını, saldıranları ve bebek katillerine arka çıkan sözde barış elçisi ülkeleri lanetliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.