Bursa

Dündar vel Gül'ün tahliye edilmesi

11:54 26 Şubat 2016
Dündar vel Gül'ün tahliye edilmesi

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı Nuri Kolaylı, Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliye edilmesine ilişkin, "Basın özgürlüğünün ülkemizde gerçek anlamda sağlanması açısından tarihi bir karar alındı" ifadesini kullandı.

Kolaylı yazılı açıklamasında, Anayasa Mahkemesinin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ve Ankara Temsilcisi Gül'ün, "kişi hürriyeti ve güvenliği", "düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti" ve "basın hürriyeti"nin ihlal edildiğine karar verdiğini hatırlattı.

Türkiye'de özellikle 12 Eylül döneminde gazetecilerin mesleklerini yapamaz hale geldiğini belirten Kolaylı, şunları kaydetti:

"Basın özgürlüğünün ülkemizde gerçek anlamda sağlanması açısından tarihi bir karar alındı. Basın ve ifade özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması, Türkiye'nin demokratik gelişimi açısından acilen atılması gerekli adımların başında gelmektedir. Türkiye genelinde örgütlü en üst çatı basın meslek kuruluşu olan Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu siyasetçiler, akademisyenler, bürokratlar, hukukçular ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulmalı, basınla ilgili mevcut yasalar ele alınarak, basın özgürlüğünü, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini güvence altına alan ve mesleki standartlarla ilgili düzenlemeler yapılmalıdır."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.