Bursa

"Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde"

16:14 26 Mayıs 2018
"Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde"

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Karaağaç Mahallesi'nde yaşanan su baskınlarına ilişkin, "Sekiz sokakta maalesef belli bir hasar ve zarar meydana getirmiş durumda. Akşamdan bu yana bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde." dedi.

Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ile Nilüfer Çayı'nın taşması nedeniyle su baskınları yaşanan Karaağaç Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Çavuşoğlu, kente düşen yağış miktarı nedeniyle bir tehlikenin atlatıldığını söyledi.

Herhangi bir can kaybı olmamasına şükrettiklerini ifade eden Çavuşoğlu, "Özellikle mala gelen zararlar var. Kimi araçlardan sürücüler ve içindekilerin araçlarını terk ederek kurtulduklarını biliyoruz. Doğancı Mahallesi'ndeki birkaç ev zarar görmüş durumda." diye konuştu.

Karaağaç Mahallesi'nden geçen çayın taşması nedeniyle suyun mahalle içlerine kadar ulaştığını anlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Sekiz sokakta maalesef belli bir hasar ve zarar meydana getirmiş durumda. Akşamdan bu yana bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Sayın Vali, bizler, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü de bütün personelini seferber etmek suretiyle akşamdan bu yana varsa herhangi bir sorun onları çözmek için gayret sarf ediyor. Biraz önce de Başbakanımız ile telefonla konuştum. Sayın Başbakanımız, afete ve zarara maruz kalan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti."

- "Tedbirlerimizi aldık"

Çavuşoğlu, devletin her zaman vatandaşın yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz, her daim millet odaklı düşünen, milletle yan yana yürüyen ekipleriz. Hal böyle olunca bu noktada da gerek dağ yolu üzerinde ortaya çıkan gerekse bu sokaklardaki evleri su basması neticesinde ortaya çıkan zararlarla ilgili olarak ivedilikle valilik ve kaymakamlık gerekeni yapacaktır. Vatandaşlarımız, müsterih olsun. Sayın Başbakanımız da bu noktada her şeyin yapılacağını ifade etti. Ne gerekiyorsa onları da gerçekleştireceğiz. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yaptık. Bundan sonraki süreçte de varsa mağduriyetlerini gidermek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

Ekiplerin bundan sonra meydana gelecek yağış yoğunluğu ihtimaline yönelik tedbir aldığını anlatan Hakan Çavuşoğlu, "Sonuçta bu bir doğal afet. Ne zaman, ne şekilde gerçekleşeceğini bilmek mümkün değil. Burada tedbir öne çıkıyor. Tedbirlerimizi aldık. İnşallah bir daha böyle bir durumla karşı karşıya kalmayız." ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, her zaman vatandaşla omuz omuza ve yan yana olan, onların sıkıntılarıyla ve dertleriyle dertlenen siyasetçiler olarak mağduriyetler konusunda gerekeni yapacaklarını sözlerine ekledi.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.