Çanakkale

Turan'dan Türkeş'e Çanakkale daveti

09:22 19 Ekim 2015
Turan'dan Türkeş'e Çanakkale daveti

AK Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'i Çanakkale'ye davet etti. 

Turan, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'den KKTC'ye su temini projesinin Mersin ve Girne'de gerçekleşen açılışlarına katıldığını anımsattı.

Uçakta Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ile uzun süre sohbet edip, kendisini Çanakkale'ye davet ettiğini belirten Turan, "Sayın Türkeş ile uzun uzun muhabbet etme imkanı bulduk. Çanakkale'yi, güncel siyaseti konuştuk. Güzel Çanakkalemize davetimizi ilettik. Sayın Türkeş mümkün olan en kısa zamanda gelmek istediklerini belirtti. Kendisinin hemşehrilerimize selamı var" dedi.

Turan, Türkeş'in zor zamanda sorumluluk üstlenip, milletin bekasını düşünen bir devlet adamı refleksi gösterdiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"7 Haziran'dan sonra muhalefet partileri yürüttükleri politika neticesinde ülke yönetimini istikrarsızlığa sürüklemek istedi. Anayasamız gereği bir hükümetin kurulması gerekiyordu ve sayın Başbakan liderliğinde ülkeyi seçime götürecek bir hükümet ortaya çıktı. Burada Anayasanın yüklediği bir sorumluluktan bahsederken muhalefet partileri bunu tercih meselesi haline getirerek güya AK Parti'yi zora sokma derdine düştü. Bu oyunu bozan isim Tuğrul Türkeş'tir. Devleti adına partisini karşısına alarak sorumluluk sahibi bir siyaset adamı olduğunu gösterdi. 1 Kasım'da da milletimizin bu oyunu bozacağına inanıyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.