Çorum

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

22:12 29 Mart 2017
AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı:

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, anayasa değişikliğine ilişkin, "Yapacağın, bu ülkenin sosyolojik fay hatları neyse o fay hatlarını aşan yüzde 50’lik kesime ulaşan bir dille, bir yaklaşımla konuşacaksın. Bunu yaparsan ancak iktidar olabilirsin. Bu, bütün partileri Türkiye'nin milli birliği istikametinde çalışan yapılara dönüştürecek." dedi.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Çorum Şubesini ziyaret eden Bostancı, 16 Nisan'daki halk oylamasına az bir süre kaldığını, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, Türkiye'nin geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Bostancı, yeni sistemde iktidar olmak isteyen partilerin alışkanlıklarını değiştirmesi gerektiğini belirterek "Bu hükümet modeliyle aslında partilere şu söyleniyor; 'İktidar mı olmak istiyorsun? O zaman bu bildik alışkanlıkları terk edeceksin, bilindik dillerden konuşmayacaksın'. Yapacağın, bu ülkenin sosyolojik fay hatları neyse o fay hatlarını aşan yüzde 50’lik kesime ulaşan bir dille, bir yaklaşımla konuşacaksın. Bunu yaparsan ancak iktidar olabilirsin. Bu, bütün partileri Türkiye'nin milli birliği istikametinde çalışan yapılara dönüştürecek." diye konuştu.

Halk oylaması sürecinde CHP'nin üslup değiştirdiğini, 'hayır' oylarını artırmak için ılımlı bir görüntü sergilediğini ifade eden Bostancı, şunları kaydetti:

"Nitekim bugün CHP’ye bakıyoruz, geçmişle mukayese edilmez şekilde dilini değiştirmeye çalışıyor. CHP 'hayır' oylarını artırmak için ılımlı bir görüntü oluşturmaya çalışıyor. Çok uzun yıllar oluşturduğu bir miras var. Çok sert ve hakaret dolu bir dili var. Bir günde böyle bir dile dönüşmeleri beklenemez. Bu ancak bir strateji olabilir. Ancak şunu unutmayalım; 16 Nisan'dan sonra CHP'nin de içine gireceği dil, takip edeceği yaklaşım bu olacaktır. Eğer bir gün bu ülkede CHP iktidar olursa, olabilir mümkündür, bu şekilde iktidar olan bir CHP bugünkü Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasetine, diline, bugünkü CHP'nin yaklaşımına radikal bir şekilde itiraz eden, bunları yanlış bulan, çok daha kucaklayıcı bir çizgide siyaset yapan CHP olacak. Çünkü sistem CHP'yi buna zorlayacak."

Ziyarette Bostancı'ya AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ da eşlik etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.