Çorum

Hitit Üniversitesi İngilizce eğitime hazırlanıyor

13:56 01 Aralık 2017
Hitit Üniversitesi İngilizce eğitime hazırlanıyor

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bazı bölümlerde tamamen İngilizce içerikli eğitim vermek üzere çalışmalara başladıklarını bildirdi.

Alkan, yaptığı yazılı açıklamada, bilim ve teknolojinin evrensel dilinin İngilizce olduğunu, evrensel bilgiyi edinip, yerelin hizmetine sunmak için İngilizce eğitiminin zorunluluk haline geldiğini belirtti.

Bu amaçla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesinde öğretim dili yüzde 100 İngilizce olan siyaset bilimi ve kamu yönetimi programı ile Fen Edebiyat Fakültesi bünyesinde öğretim dili yüzde 100 İngilizce olan matematik programının açılması çalışmalarına başladıklarını aktaran Alkan, şunları kaydetti:

"İngilizce'nin, Türkiye'nin sahip olduğu ekonomik, toplumsal ve kültürel değerler ile bilimsel bilginin evrensel ölçeğe taşınması ve aynı zamanda dünyada üretilen bilginin yerel ölçeğe aktarılması açısından oldukça büyük bir öneme sahiptir. Bu nedenle dünya üniversitesi olma hedefiyle sürekli gelişen üniversitemiz, İngilizce program açma kriterlerini sağlayan bölümlerimizde yüzde 100 İngilizce eğitim vermek üzere çalışmalarına başlamıştır. Uluslararasılaşmaya büyük önem veren üniversitemizde, İngilizce programların açılması, uluslararası işbirliklerimizin artması için de önemli bir fırsatı ortaya çıkaracaktır. Bu sayede daha fazla öğrencimizin Erasmus ve Mevlana Değişim programlarından faydalanması, üniversitemizi tercih eden uluslararası öğrenci sayısı ile uluslararası ortak bilimsel projelerin artması beklenmektedir."

Alkan, İngilizce eğitim veren bölüm ve programlar sayesinde üniversitenin doluluk oranının daha da artacağına inandığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.