Çorum

Doğurduğu bebeği 5. kattan atmıştı! Yeni gelişme

08:48 05 Mart 2020 6 Yorum Var
Doğurduğu bebeği 5. kattan atmıştı! Yeni gelişme

Çorum’da doğurduğu kız bebeğini poşete koyup 5'inci kattaki evlerinin banyosunun penceresinden apartman boşluğuna atmakla yargılanan 21 yaşındaki Münevver B. hakkında “altsoyu olan çocuğa, beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Olay, 10 Kasım 2017'de, Çöplü Mahallesi'nde meydana gelmişti. Ailesiyle birlikte yaşayan lise öğrencisi Münevver B., erkek arkadaşı ile ilişkisinden hamile kalmış ve sonrasında 5'inci kattaki evlerinin banyosunda yaptığı doğumun ardından bebeği poşete koyarak banyonun penceresinden apartman boşluğuna atmıştı.

Münevver B., ifadesinde lise 3'üncü sınıfta okurken aynı okulda eğitim gören E.S.M. ile tanıştığını, daha sonra erkek arkadaşının kendisini ailesiyle de görüştürdüğünü belirterek, bir süre sonra aralarında sözlendiklerini ve evlenmeyi düşündüklerini söyledi. 

Bir süre sonra hamile kaldığını ve korktuğu için gizlediğini söyleyen Münevver B., “Hamileliğim nedeniyle ailemden çekiniyordum. Bir defasında hamile olduğumu erkek arkadaşıma söylemek istedim ama sonradan vazgeçtim. Karnımın büyümesi nedeniyle bol giysiler giymeye başladım. Bu süreçte bebeğimi düşürmeye yönelik hiçbir şey yapmadım. Olay günü yemek yedikten sonra yine karnımda bir sancı oluştu. Ağrılarımın artması üzerine banyoya geçtim. Yaklaşık yarım saat kadar süreyle çömelir vaziyette beklerken bir anda bebek doğdu. Çocuğun doğduğu zaman dilimi içerisinde hiç bağırmadım. Bebek tuvalet taşının üzerine kafası üstü düştü. Hemen taşın üzerinden çocuğu alarak burun deliklerinin yanına nefes alıp almadığını kontrol etmek için parmağımı götürdüm. Çocuğun nefes almadığını anladım. Sonra çocuğu yere koyarak kordonu elimle kopardım. Bebekte hiçbir yaşam belirtisi olmadığını gördüm. Sonra anneme istifra ettiğimi söyledim ve etrafı temizlemek için çöp poşeti istedim. Daha sonra çocuğu poşetin içerisine koyup, pencereden boşluğa attım. Doğum nedeniyle benden sarkan kordonu şofmanımın içine saklayıp, banyoya geçtim. Banyoda duş aldığım sırada dengemi kaybedip düştüm. Gözlerimi açtığımda kendimi hastanede buldum” diye savunma yaptı.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Çorum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın son duruşmasında mahkeme heyeti, Münevver B.'ye “altsoyu olan çocuğa ve beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürme” suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Heyet, sanığa verilecek cezanın geleceği üzerinde olası olumsuz etkileri, sanığın olumlu geçmişini dikkate alarak indirime gitti, cezayı “müebbet hapis”e çevirdi. 

YORUMLAR

6 Yorum Var
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    cahiliye döneminde kız bebekleri diri diri toprağa gömerlerdi! ahır zamanda olduğumuzu gençler bilmiyor! yazıklar olsun yaradanına şükür boylemi olmalıydı? resmen isyan...
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • izmir-dobracı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu 19 yaşındaki kızın bebeğini korkudan öldürmesi islam dışı davranışların yapılmasıyla gerçekleşmiştir.manevi eksiklik yüzünden bu cinayeti yapmıştır.onun için 1.ailesi iman dersi veremediğinde yeterli terbiye ve ahlakı vermediğinden 2 devlet okullarda iman dersi vermediğinden 3.camilerde marifetullah muhabbetullah dersleri verilmediğinden burda tek suçlu kız değil ailesi-eğitim sistemi devlet-diyanetinde payı var gençler günde 10 saat telefon dizi film aşk filmi internette açık video izleme sonucunda meydana gelmiştir.suçu başkasına atıp kurtulmak yeterli değildir.
    Cevapla
  • gs li 4 yıl önce Şikayet Et
    tuylerim urperdi mesele burada ceza hapis falan degil toplumu nasil duzene sokariz Allah muhafaza
    Cevapla
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    elhamdülilleh
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    değdimi bir anlık 1 saniyelik düşüncesizce hareket etmek. ölmekten başka her şeye çare vardır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.