Denizli

Denizli'den 15 Temmuz kahramanlarına vefa

15:43 18 Ağustos 2016
Denizli'den 15 Temmuz kahramanlarına vefa

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanların aileleri ve gaziler için 100 bin lira yardımda bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin ağustos ayı toplantısının 4. birleşimi, Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci başkanlığında yapıldı.

Meclis gündeminde yer alan "15 Temmuz 2016'da FETÖ/PDY tarafından yaşanan silahlı darbe teşebbüsünde şehit olan vatandaşlarımızın ailelerinin kederlerini hafifletmek ve yaralılarımızın acılarına ortak olmak amacıyla, Başbakanlık genelgesi doğrultusunda şehit ailelerine ve gazilerimize yardım için Denizli Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanmak üzere 100 bin lira yardım edilmesi" konusunun görüşüldüğü toplantıda, toplanan 20 bin liranın Başbakanlığın açmış olduğu resmi hesaba yatırıldığını ifade eden Değirmenci, şunları söyledi:

"Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak 75 meclis üyesi arkadaşımızla beraber şehitlerimize sahip çıkmak, demokrasiden yana duruşumuzu belli etmek adına tavrımız gayet açık ve net. 15 Temmuz şehitlerimizin yakınları ve gazilerimize vefa borcumuzu ödemek için bir kampanya başlattık. Büyükşehir Belediye bütçemizden Başbakanlığın belirlemiş olduğu resmi hesaplara 100 bin lira bağışta bulunmak istedik. Plan ve Bütçe komisyonundaki arkadaşlarımız da buna oybirliği ile karar verdi. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Temenni ediyorum ki, ülkemiz bir daha böyle sıkıntılı bir süreç görmesin. Biz Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri olarak siyasetin, seçilmişlerin ve özgürlüğün yanında olduğumuzu hem söylemlerimizde hem de almış olduğumuz kararlarda tescillemiş olduk."

- DTO'dan şehitler için 65 bin liralık yardım

Denizli Ticaret Odası'nın da (DTO), "15 Temmuz Şehitleri Dayanışma Kampanyası"na 65 bin liralık katkı sağladığı bildirildi.

DTO Yönetim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, 15 Temmuz'da Türk milleti ve devletinin büyük bir badire atlattığı belirtilerek, "Bu gecede canını ortaya koyarak, vatanını koruyan şehitlerimiz ve gazilerimiz için Başbakanlıkça belirlenen esaslar çerçevesinde harcanmak üzere bir yardım kampanyası başlatılmıştı. DTO olarak üyelerimizin dikkatini çekmek amacıyla SMS gönderimi ve internet sayfamızda duyuru yapılmıştır. Ayrıca Odamız binasına afiş yaptırılarak, kampanyanın etkin bir şekilde görünümü sağlanmıştır. 15 Temmuz darbe girişimine karşı duranların acılarına ortak olmak amacıyla DTO olarak bizler de kampanyaya 65 bin liralık katkı sağladık. Bu vesileyle demokrasimiz için şehit olanlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyor ve gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. Üyelerimizin kampanyaya sağduyulu bir şekilde yaklaşarak katılımlarını daha da artırmalarını bekliyoruz." denildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.