Denizli

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de:

17:52 30 Mart 2017
Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli'de:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasına ilişkin, "Adil Öksüz'ün ABD Başkonsolosluğundan aranması meselesi hala sıcaklığını korurken Türkiye'ye karşı bir kasıt aramak pek de uzak bir ihtimal haline gelmiyor." dedi.

Bakan Zeybekci, Denizli programı kapsamında Çardak Belediyesi'ni ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Hakkında herhangi bir soruşturma olmayan Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Atilla'nın havalimanında tutuklanmasının nezaket ve iyi niyet kurallarına aykırı olduğunu, bir Türk bankasının genel müdür yardımcısına tuzak kurmanın kabul edilemeyeceğini dile getiren Zeybekci, bu hareketi protesto ettiklerini söyledi.

Zeybekci, şöyle konuştu:

"Burada algı operasyonu olarak konuyu ABD'de yargılaması devam eden Rıza Sarraf meselesi ile ilişkilendirmek ve işi siyasete alet etmek, siyasete fatura çıkarmak gayreti içinde olmak, ana resmi ıskalamak demektir. Yapılan uygulamayı Türkiye'ye, milletimize bir haksızlık, saygısızlık olarak görüyorum, protesto ediyorum. Hukuki süreci bekleyip göreceğiz ama hukukta şöyle bir şey vardır. Soruşturma aşamasında başlangıçta yaptığınız iş hukuksuzsa ondan sonra söyleyeceğiniz hiçbir şey hukuki olmaz. Vereceğiniz karar da hukuki olmaz. Onun için Türkiye olarak bakış açımız bu kapsamda."

Bugüne kadar bir çok olayda iş birliği yapılmasına rağmen bu olayla ilgili Türkiye'den bilgi istenmediğini aktaran Zeybekci, şöyle devam etti:

"Dostuz, müttefikiz diyoruz da bununla ilgili son dönemde ortaya çıkan bazı gerçekler de bizi artık iyice şüpheye sevk ediyor. Darbenin organizatörü, koordinatörü, planlayıcısı Adil Öksüz'ün ABD Başkonsolosluğundan aranması meselesi hala gündemde sıcaklığını korurken Türkiye'ye karşı bir kasıt aramak pek de uzak bir ihtimal haline gelmiyor.

Ama diğer taraftan da dostlarımızı, dostluklarımızı çoğaltmak, düşmanlarımızı azaltmakla ilgili hükümet olarak prensibimiz var. Gönlüm istiyor ki tüm bunlar, 'FETÖ'nün algı operasyonlarıyla kandırdığı ve bir şekilde bir anlık gaflet anını yakalayarak tuzakladıkları' uygulamalar olarak sonuçlanmasını temenni ediyorum."

- "Onurlu bir müttefiklik ilişkisi"

Türkiye'nin ABD'ye ihracatının yüzde 10'un üzerinde arttığını, iki ülke arasında birçok alanda iş birliğinin sürdüğüne dikkati çeken Nihat Zeybekci, şunları kaydetti:

"Onurlu bir müttefik ilişkisi de sağlayarak bunları korumak bizim en önemli önceliğimiz. Bu süreçte dostlarımızdan anlayış bekliyoruz. Onların bazı şeylere inanası gelmiyor biliyorum. İnanmakta zorluk çektiklerini de biliyorum. Çünkü onların tarihlerinde böyle tecrübeleri yok. İçeriden ihanet tecrübeleri o kadar güçlü bir şekilde yok. Bizimle işbirliğini sürdürürlerse, bizim yargı sistemimiz ve güvenlik sistemimizle bu şekilde işbirliğini sürdürürlerse bizi çok daha rahat anlayacaklarını düşünüyorum. Bu süreci sabırla bekleyeceğiz ama öne eğilip bükülmeden yolumuza devam edeceğiz. Sözümüz doğru olsun, isterse odun olsun söyleyeceğiz, doğruyu söylemeye devam edeceğiz."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.