Denizli

5 Aralık Kadın Hakları Günü

14:37 05 Aralık 2017
5 Aralık Kadın Hakları Günü

AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, kadınlarımızı toplumun her alanında olduğu gibi siyasette de görünür kılmaya teşvik edeceklerini bildirdi.

Milletvekili Ramazanoğlu, 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Milli Mücadele döneminde de Türk milletinin bütün fertleri gibi kadınların da bu mücadelede aktif olarak çalıştıklarını ve bağımsızlığın kazanılmasında büyük pay sahibi olduklarını kaydetti.

Ramazanoğlu, açıklamasının devamında şunlara yer verdi:

"14 Ağustos 2001'de Adalet ve Kalkınma Partisi kurulurken benim de aralarında bulduğum 13 kadın, parti kurucuları arasında yer almıştır. Ayrıca bu kadınların yarıya yakını başörtülü olup ifade ve inanç özgürlüğü için mücadele etmiş ve bu mücadelesini cesurca sürdürmüştür. Türk siyaset tarihinde ilk defa kadınlar siyasetin temsil makamında değil direkt kurucu kadrosu ile beraber kurulumunda yer alıp çalışmışlardır.

Kadınların ve gençlerin siyasette figüran değil oyuncu konumuna gelmesi ülkemiz adına çok önemsenmeli, bu mücadele sabır ve azimle devam ettirilmelidir. Biz, hiçbir zaman kadınsız bir siyaset düşünmedik. Partimizin ülke siyasetine kazandırdığı en önemli değerlerden biri de kadınlarımızın aktif siyasetle entegre edilmiş olmasıdır. Politikalarımızı bu doğrultuda sürdüreceğiz ve kadınlarımızı toplumun her alanında olduğu gibi siyasette de görünür kılmaya teşvik edeceğiz."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.