Diyarbakır

Diyarbakır'a sağlık yatırımı ödeneği

20:26 27 Ağustos 2015
Diyarbakır'a sağlık yatırımı ödeneği

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da gerçekleştirilecek sağlık yatırımları için 7 milyon 801 bin lira ek ödenek tahsis edildiğini bildirildi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da gerçekleştirilecek sağlık yatırımları için 7 milyon 801 bin lira ek ödenek tahsis edildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Yılmaz'ın, Diyarbakır'da sağlık alanında hizmetlere hız kazandıracak projelerin tamamlanması amacıyla yatırımları hızlandırma ödeneğinden verilen ek ödeneklere ilişkin verdiği bilgi aktarıldı.

Yılmaz, Diyarbakır'ın sosyal, kültürel, eğitim ve sağlık alanındaki hak ettiği kalkınmayı gerçekleştirebilmesi için bakanlık olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını belirtti.

Diyarbakır varlık içinde yokluk çeken bir kent olduğunu belirten Yılmaz, silahlardan bu bölgeden arındırılması gerektiğini vurguladı.

Silahın yerini özgür ve demokratik siyasetin alması gerektiğini ifade eden Yılmaz şunları kaydetti:

"Herkesin gelip demokratik ortam içinde hukuk devleti içinde siyaset yapsın. Önümüzdeki dönemde böyle bir ortamda gerek kamu gerek özel sektör yatırımlarının artması sağlanacak ve hızlı bir gelişmenin, kalkınmanın yolu açılmış olacak. Diyarbakır'da sosyal ekonomik, siyasi, kültürel ortam iyileştikçe daha iyiye gittikçe bütün bu bölgemize de olumlu yansımaları olacak. Diyarbakır'ı sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim ve sağlık alanında hak ettiği konuma getirmek için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Diyarbakır için en iyisini sunma gayreti içerisindeyiz.

Açıklamada yatırımların dağılımına ilişkin olarak şu ifadelere yer aldı:

"Çermik Aile Sağlık Merkezi 150 bin, Hazro Oyuklu Sağlık Evi 125 bin, Hani Toplum Sağlığı Merkezi 650 bin, Eğil Toplum Sağlığı Merkezi 800 bin, Yenişehir Sağlık Müdürlüğü Binası ve Halk Sağlığı Müdürlüğü 4 milyon, Bismil 8 Nolu Aile Sağlığı Merkezi 150 bin, Sur Doğanlı Sağlık Evi 125 bin, Kayapınar 500 Evler Aile Sağlığı Merkezi 676 bin, Dicle Toplum Sağılığı Merkezine 550 bin, Bismil Ambar Aile Sağlık Merkezine 350 bin ve Çermik Şeyhandede 6 Nolu Aile Sağlığı Merkezi 225 bin lira ek ödenek tahsis edilmiştir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.