Diyarbakır

AK Parti konvoyuna "bombalı tuzak" iddiası

13:56 24 Ekim 2015
AK Parti konvoyuna "bombalı tuzak" iddiası

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, AK Parti konvoyuna "bombalı tuzak" iddiasına ilişkin, "Biz mayınlı yoldan geçtikten sonra fark edilerek mayınlar patlatılmış. Enteresan bir ateşkesle karşı karşıyayız. Her gün mayın döşeniyor, saldırı yapılıyor, sözde ateşkes var" dedi.

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını sürdüren Ensarioğlu, AA muhabirine, dün Hani ilçesine gittiklerini ifade ederek, yola iki ayrı noktada bir gece öncesinde terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı yerleştirildiğini öğrendiklerini söyledi.

"Biz mayınlı yoldan geçtikten sonra fark edilerek mayınlar patlatılmış. Saldırı bize mi başkasına mı bilmiyorum" diyen Ensarioğlu, yoldan geçtikten 20 dakika sonra patlayıcının infilak ettirildiğini aktardı.

İkinci patlayıcının da kendileri ile askeri bir araç geçtikten sonra patlatıldığını dile getiren Ensarioğlu, "Enteresan bir ateşkesle karşı karşıyayız. Her gün mayın döşeniyor, saldırı yapılıyor, sözde ateşkes var. Herhalde literatüre girecek" diye konuştu.

Ensarioğlu, saldırı kime yapılırsa yapılsın insan hayatına kastedildiğini kaydederek, şöyle devam etti:

"Bana ya da bir başkasına yapılması fark etmez, saldırı insana karşı yapılmış. Hangisinin canı bizimkinden tatlı ya da bizim canımız hangisinden daha tatlı? Bu karayolunu siviller de kullanıyor. Burası çoluk çocuk herkesin kullandığı bir yol. Bizim geçişimiz sırasında da patlayabilirdi. Siyaset yapıyorsanız bu bölgenin riskleri de var, yapacaksınız. Siyaset korkan adamın işi değil. Cesaretiniz yoksa siyaset yapmayacaksınız. Biz siyaset yapıyoruz ki bunlar olmasın, ölümler dursun, sorunları çözelim diye."

Ensarioğlu, bu tür saldırıların çalışmalarını etkilemeyeceğine dikkati çekerek, her mahalleye her köye giderek halka ulaştıklarını aktardı.

Eylemleri, "baskı ve sindirmeye" yönelik olarak değerlendiren Ensarioğlu, "Halkı korkutmak, sindirmek amaçlı yapılan eylemler bunlar. Ama halka çağrımız şudur ki; dün nasıl ceberrut devlete karşı dik ve cesur durabildilerse bugün bu uygulamaları yapan kim olursa olsun ona karşı da dik durabilmeleri lazım" ifadelerini kullandı.

Ensarioğlu, siyaset dışında bir yöntemi tanımadıklarını vurgulayarak, daha huzurlu, her şeyin siyaset zemininde konuşulup, tartışıldığı bir Türkiye için herkesin mücadele etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.