Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Ensarioğlu:

08:20 28 Ekim 2015
AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Ensarioğlu:

AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Galip Ensarioğlu, "HDP veya PKK'ya rağmen Çözüm Süreci'ni devam ettirme gayretindeyiz" dedi.

Ensarioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çözüm Süreci'nin ülke için önemine işaret etti.

Çözüm Süreci ile oluşan huzur ve refah ortamının devam etmesi için siyasilere sorumluluklar düştüğünü belirten Ensarioğlu, şöyle konuştu:

"HDP, 7 Haziran sonrası başlayan çatışmalı süreçte siyaset üretemedi, bu işin gerisinde kaldı, cesaret gösteremedi, katkı sunamadı. HDP veya PKK'ya rağmen Çözüm Süreci'ni devam ettirme gayretindeyiz. Ancak Çözüm Süreci tek taraflı yürümez. Siz her türlü yasayı, yasal düzenlemeyi yaparken, iyi niyeti gösterirken, karşı tarafın da buna katkı sunacak tavırları olmazsa sizin tek başına bu süreci yürütebilme şansınız yok."

Terör örgütü PKK'nın silah bırakması gerektiğini vurgulayan Ensarioğlu, örgütün Türkiye'de silahlı varlığına son vermesinin zorunlu olduğuna dikkati çekti.

Ensarioğlu, silahın hiçbir meşruiyeti ve izah edilir tarafı olmadığına dikkati çekerek, demokratik siyasetin önünün alabildiğine açık olduğunu bildirdi.

"Bundan sonra gerçek anlamda siyaset yapılacaksa bu işi siyasetçilere bırakacaklar, kendileri de çözümün tarafı olarak gereğini yapacaklar" ifadesini kullanan Ensarioğlu, çözüm ikliminin yeniden oluşması gerektiğini belirtti.

- "Ölümlerin durması için PKK silah bırakma iradesini göstermek zorunda"

Ensarioğlu, "Ölümlerin durması için terör örgütü PKK samimi bir şekilde silah bırakma iradesini göstermek zorundadır" diye konuştu.

HDP'nin hendekler kazılıp, bombalı tuzaklar hazırlanırken sessiz kaldığına dikkati çeken Ensarioğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Gerçekten insancılsanız, demokratsanız, barış arıyorsanız, asker operasyon yaptığında gidip canlı kalkan oluyorsanız, bir karakola baskın yapıldığında, hendekler kazılıp, bombalar yerleştirildiğinde de canlı kalkan olacaksın. Oralarda da kendinizi siper edeceksin ki insanlar size güvensin ve inansın. Siz hendek kazanlara, bombalı tuzak yapanlara Çözüm Süreci'ni zora koşup ateşkesi bozanlara laf söyleyebiliyorsanız, o zaman bu millet size inanır, güvenir. Kesinlikle bunları söyleyebilecek ne yürekleri var ne de öyle bir niyetleri."

Ensarioğlu, AK Parti il binasına 20 kez bomba ve molotkokteyli ile saldırıda bulunulduğunu anlatarak, bugüne kadar HDP bürolarına veya genel merkezine yapılan saldırıların tamamını en yüksek düzeyde kınadıklarını. saldırganların en kısa sürede yakalandığını aktardı.

- "Barış söylemlerinde de samimi değiller"

"AK Parti'ye karşı gerçekleşen binlerce saldırılarının hiçbirini kınamamışlardır" diyen Ensarioğlu, şöyle devam etti:

"Demokratlıklarında da barış söylemlerinde de samimi değiller. Barış söyleminde samimiyseniz saldırı kime, nereye karşı olursa olsun çıkıp anında kınayacaksınız. Ama o yüreklerini ve niyetlerini bugüne kadar görmedik. Bu aslında gerçek yüzlerini gösterir. 7 Haziran sonrası, demokrasi, barış, özgürlük, çözüm söylemlerinin tamamının doğru olmadığı ortaya çıkmıştır. Onlar için huzur, barış, demokrasi, çözüm sadece söylem ve manipülasyondur. Kendileri bulabildikleri en ufak bir şeye sarılıp Sayın Başbakan'ın beyaz Torosu anlatırken 'biz bunları ortadan kaldırdık' lafını bile olmadık bir şekilde tersine çevirip sanki halkı tehdit ediyormuş gibi buna sarılıp, siyaset üretmeye çalışıyorlar."

- "DBP'li belediye başkanları muhtarları tehdit ediyor"

DBP'li belediye başkanlarının muhtarlarla toplantı yaptığını vurgulayan Ensarioğlu, şunları kaydetti:

"DBP'li belediye başkanları muhtarları tehdit ediyor. Büyükşehir Belediye Yasası'nın kendilerine verdiği o gücü yani halkın onlara verdiği bu gücü halka karşı tehdit ve şantaj unsuru olarak kullanıyorlar. 'Bize oy vermezseniz, hizmet falan olmaz' diyorlar. Halkın verdiği imkanla halkı tehdit ediyorlar. Bunu da son günlerde hemen hemen bütün ilçelerde, beldelerde yapıyorlar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.