Diyarbakır

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen:

10:41 13 Nisan 2016
Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Esen:

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, "Bölge insanı, terör olaylarından ve çukurlardan memnun değil. İnsanlar oynanan oyununda farkında." dedi.

Esen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütünün yaş, cinsiyet, meslek ayırımı yapmadan herkesi açık hedef haline getirdiğini, çukur siyasetiyle ve halkı özgürlüğe kavuşturacağı iddiasıyla insanları esir ettiğini ve evlerini terk etmek zorunda bıraktığını söyledi.

Terör örgütünün çukur siyasetiyle farklı amaçlar gözettiğine, devletin ise sabır ve metanetle hareket ettiğine dikkati çeken Esen, devletin vatandaşın huzur ve beraberliğe yönelik tavır sergilediğini vurguladı.

"Bölge insanı, terör örgütünün saldırılarından ve kazdığı çukurlardan memnun değil. İnsanlar oynanan oyununda farkında. Devlet, eski devlet değil. Vatandaşına savaş açan, suçlu suçsuz ayırımı yapmadan herkesi suçlu ilan eden bir devlet yoktu karşılarında. Bu yüzden örgüt, hayal kırıklığına uğradı ve oyunları bozuldu" ifadelerini kullanan Esen, halkın teröristlere tepki gösterdiğini belirtti.

- "Desteğimiz devam edecek"

Terör örgütünün kutsal ve değer yargısı tanımadan saldırdığını anlatan Esen, çocukların özgür insanlar olmasını istediklerini, bunun için okullar ve üniversiteler açıldığını, öğretmenler atandığını ancak teröristlerin okulları yaktığını aktardı.

Esen, terörün mağdur ettiği insanlara sahip çıkılması gerektiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Bölgedeki insanlarımıza kucak açmalı ve destek olmalıyız. Bu şekilde yaparak bu terör belasından hep beraber kurtulabiliriz. Memur-Sen olarak bölgedeki kardeşlerimize gıda, nakdi gibi yardımlarda bulunduk. Bundan sonra desteğimiz devam edecek. Sivil toplum kuruluşlarının bölgeye gelmelerini ensar olmalarını ve halka yardım etmesini istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.