Diyarbakır

"HDP Kürtlerin mağduriyetlerini hep istismar etti"

19:11 29 Ekim 2016
"HDP Kürtlerin mağduriyetlerini hep istismar etti"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, HDP'nin bugüne kadar Kürtlerin mağduriyetlerini ve mazlumiyetini hep istismar ettiğini belirterek, "Kürt hakları için değil, sosyalist ve komünist bir düşünceye sahip olan örgütün menfaatini ön palana alarak kendi gizli ajandasını uygulamaya çalışmıştır." dedi.

Sur İlçe Başkanı Mahmut Akgül ve beraberindeki heyetle Sur'daki terör mağduru vatandaşları ziyaret eden Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, mağduriyetlerin kısmen de olsa giderilmeye çalışıldığını söyledi.

DBP'li yöneticilerin idare ettiği belediye tarafından çöplerin toplanmaması ve otobüslerin çalıştırılmamasına tepki gösteren Tanrıkulu, "Diyarbakır, çöp yığını haline gelmiş. Bir-iki yıl önce esnafa zorla kepenk kapattırılıyordu. Kapatmayanlar tehdit ediliyordu, çöpler toplatılmıyordu. Oysa çöplerin toplatılmaması, Diyarbakır gibi kadim bir şehrin imajını zedeliyor. Bunu yapanlar Diyarbakır’ın maslahatını değil, Diyarbakır’ın daha kötü görünmesi için bir imaj oluşturuyorlar." diye konuştu.

Tanrıkulu, belediye yöneticilerinin gözaltına alınması bahaneniyle halka hizmet etmemenin anlamsızlığına işaret ederek, "Belediyeler hizmet yeridir, halkın malıdır ve halka hizmet için kurulmuştur." ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fakat bugüne kadar HDP ve DBP’nin belediyeleri maalesef kendilerine verilen ödenekleri halka hizmet için kullanmamıştır. Siyaset kurumu ve belediyeler halka hizmet için var. HDP, bugüne kadar Kürtlerin mağduriyetlerini ve mazlumiyetini hep istismar etti. Kürt hakları için değil, sosyalist ve komünist bir düşünceye sahip olan örgütün menfaatini ön palana alarak kendi gizli ajandasını uygulamaya çalışmıştır. Yaptıkları siyaset ile hepimiz biliyoruz ki ne Kürt halkını ne de Türkiye halklarının menfaatini değil, uluslararası emperyalist güçlerin istediği bir şekilde bu bölgeyi karıştırmaya çalışıyorlar."

Çukur siyaseti ile bu zihniyetin Kürtlere en büyük zararı verdiğine dikkati çeken Tanrıkulu, örgütün kazdığı çukurlara 8 bin Kürt gencini kurban ederek gömdüğünü, Sur, Şırnak ve Cizre gibi kadim şehirlerin yakılmasına ve yıkılmasına neden olduğunu söyledi.

Tanrıkulu, "Çok ciddi ithamlarla gözaltına alınan belediye eş başkanları var. İthamlar çok ciddidir. Bunlar son bir ayda yapılmış suçlamalar değil. İki-üç yıl önce bunların yapmış olduğu, kamuoyunun bildiği suçlamalardır." görüşünü paylaştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.