Diyarbakır

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

21:58 28 Mart 2017
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Eker:

AK Parti Genel Başkan Yardımcı Mehdi Eker, "Türkiye çift başlılıktan kurtulup, istikrarlı bir idare sistemine kavuşacak. İstikrarsız, Türkiye'ye vakit ve güç kaybettiren, milletvekillerinin istifası üzerine kurulan koalisyon dönemi artık olmayacak." dedi.

Eker, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde partisinin ilçe başkanlığını ziyaretinde, 16 Nisan'daki halk oylamasına değindi. Mevcut sistemin iki başlı olduğunu belirten Eker, bunun da sorun ürettiğini söyledi.

Şu anki anayasaya göre Cumhurbaşkanının hiçbir sorumluluğunun olmadığını dile getiren Eker, "Biz diyoruz ki Cumhurbaşkanının yetkilerinin yanında sorumluluğu da olsun. Türkiye çift başlılıktan kurtulup istikrarlı bir idare sistemine kavuşacak. İstikrarsız, Türkiye'ye vakit ve güç kaybettiren, milletvekillerinin istifası üzerine kurulan koalisyon dönemi artık olmayacak. Bürokratik vesayetle mücadele edeceğiz ve bitireceğiz. Halkın egemenliğine ortak yok." ifadelerini kullandı.

AK Parti iktidarıyla Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasına girdiğini vurgulayan Eker, ülkenin gelirini artırması için büyük bir hamle yapması gerektiğini anlattı.

Anayasanın tamamını değiştirmek için 2007 yılında çalışma başlattıklarını anımsatan Eker, şöyle devam etti:

"Akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve siyasetçiler olmak üzere hep beraber bir anayasa taslağı hazırladık. Fakat o anayasa taslağını hazırladık diye partimiz aleyhine kapatma davası açıldı. Sonuçta Türkiye 2 sene zaman kaybetti. 2011 yılında bir daha hamle yaptık. Mecliste siyasi partilerin tamamının katıldığı bir komisyon oluşturalım, o komisyon anayasa taslağı hazırlasın dedik. 2011'den 2015'e kadar çalıştılar ama maalesef hiçbir çözüm ortaya konmadı. Neden? Çünkü diğerlerinin anayasanın tamamının değiştirilmesiyle ilgili iradesi ve talebi yoktu."

Eker, mevcut anayasanın ülkeye zarar verdiği gibi geride de bıraktığına dikkati çekerek, bu nedenle Türkiye'nin sorunlarını çözemediğini kaydetti.

Tüm çaba ve gayretleriyle anayasa değişikliği paketini vatandaşların onayına sunduklarına işaret eden Eker, artık kararı milletin vereceğini bildirdi.

Eker, halk oylamasından "evet" çıktığı takdirde Türkiye'nin önemli bir adım atacağını ve daha demokrat bir ülke olacağını söyledi.

Daha sonra esnaf ziyaretinde bulunan Eker, 16 Nisan'daki halk oylaması için destek istedi.

İlçedeki 24 sivil toplum kuruluşunun temsilcisiyle de bir araya gelen Eker, daha sonra partisinin seçim bürosunu ziyaret etti.




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.