Diyarbakır

HÜDA PAR'dan Arakan'daki katliama tepki

16:37 06 Eylül 2017
HÜDA PAR'dan Arakan'daki katliama tepki

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Gençlik Kolları, Myanmar'da Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamı lanetledi.

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı İlyas Kaya, parti il binasında yaptığı basın açıklamasında, Myanmar yönetiminin hedefinin Arakan'ı tamamen İslamsızlaştırmak olduğunu söyledi.

Müslümanların katledildiği ve sürüldüğü bölgelerde nüfusun Budistleştirildiğini iddia eden Kaya, şunları kaydetti:

"Myanmar yönetiminin esas hedefi, Arakan'daki Müslümanları bölgeden çıkartarak bölgeyi tamamen İslamsızlaştırmak ve bölgenin zengin yer altı kaynaklarına hakim olmaktır. Bu hedefe yönelik gerçekleştirilen insansızlaştırma politikalarının neticesinde 1,5 milyonun üzerinde insan mülteci konumuna düşmüştür."

- "Bu katliamdan İslam ülkeleri de sorumlu"

Kaya, Myanmar'da yaşananlardan, bu katliam karşısında sessiz kalan herkesin sorumluluğu bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"İslam ülkelerinin yöneticileri Arakan'da yaşanan katliamlarda sorumlulukları olduklarını bilmelidir. Katliam karşısında sessiz kalan tüm kesimler, mazlum Arakan halkının yaşadıkları sıkıntılarda ve dökülen kanlarında sorumluluklarının bulunduğunu unutmamalıdırlar. İslam ülkelerinin yöneticileri, topraklarımızı fiili işgal ve katliamlara maruz bırakacak ve emperyalist ülkelere peşkeş çekecek siyasetleri acilen terk etmeli ve birlik şuuruyla harekete geçip, dünya mazlumlarının müdafaası ve hürriyeti için çaba sarf etmelidir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.