Diyarbakır

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

13:18 30 Nisan 2018 1 Yorum Var
Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

Gazeteci-yazar Bayram Zilan, 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı oldu.

Bir restoranda gazetecilerle bir araya gelen Zilan, 24 Haziran'ın Türkiye'nin yönetim sistemi açısından çok tarihi bir günü ima ettiğini söyledi.

Vesayetin devlet kurumlarına sızdığı ve milletin iradesinin ipotek altına alındığı parlamenter sistemin 24 Haziran itibariyle tarihin çöp sepetine atılacağını belirten Zilan, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye’deki siyasi paradigmayı kökten değiştirecek ve tüm siyasi partiler daha demokrat ve daha özgürlükçü bir çizgiye çekilecek. 24 Haziran'dan sonra demokratik açılımlar, bireysel hak ve özgürlüklerin genişlemesi, sivil siyasetin ve sivil toplumun güçlendirilmesi adına yeni bir dönem açılacak."

Zilan, bu coğrafyada yaşayan insanların çektiği acıları çok yakinen bildiğini dile getirerek, kadim şehrin insanlarının çok daha iyisini ve güzelini hak ettiğini vurguladı.

Zilan, şunları kaydetti:

"Diyarbakırlı olarak, doğduğum topraklara, medeniyetime, beni ben yapan kadim mirasa ve halkıma borcum olduğunu düşünüyorum. Hakkı söylemekten çekinmeyen, bireysel işler için değil, toplumsal meseleler için alın teri döken ve her yerde her zaman zulme karşı mazlumun yanında olan siyasetçilere ihtiyaç var. Gerek AK Parti kurucusu olmam, AK Parti'nin il, ilçe ve genel merkez teşkilatlarında çalışmalar yapmam ve gerekse bu çalışmalardan edindiğim tüm birikimi halkımızın hizmetine sunmak istiyorum."

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Birol 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun, yolun açık olsun.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.