Diyarbakır

Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

13:21 04 Mayıs 2018 1 Yorum Var
Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi'ne doğru

AK Parti Diyarbakır milletvekili aday adayı Ercan Ezgin, "Terörün özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kirli çukur siyasetiyle yüzyılın trajedisini bölge halkına yaşattığı bir ortamda sahada olmayan ve halkın yanında durmayan, terör ve kaosa meydan okumayanların milletvekili listelerinde de yüzü olmamalı." değerlendirmesinde bulundu.

Ezgin, yaptığı yazılı açıklamada, milletvekili listelerinde ehliyet ve liyakat kriterlerinin çok önemli olacağını vurguladı.

Seçmenlerin sandıkta Cumhurbaşkanı ve milletvekilliği seçimleri için farklı partilere oy verme imkanına sahip olduğunu ifade eden Ezgin, iki ayrı seçimde çok farklı sonuçlar çıkabileceğini kaydetti.

Ezgin, milletvekili listesini beğenmeyen seçmenlerin farklı partileri tercih etme ihtimali bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Terörün özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da kirli çukur siyasetiyle yüzyılın trajedisini bölge halkına yaşattığı bir ortamda sahada olmayan ve halkın yanında durmayan, terör ve kaosa meydan okumayanların milletvekili listelerinde de yüzü olmamalı. AK Parti, geçmişi temiz, kötü ve kötülüklere bulaşmamış, samimi ve ihlaslı olan, yeni yüz ve diri insanlarla takviye yaparak yola devam edeceği yönünde ciddi bir umut yarattı. Yıpranmış ve şaibelere bulaşmış, uzaktan dahi olsa FETÖ ve ihanet kokusu gelenler kesinlikle gitmeli."

Yeni yasama faaliyetlerinde ehliyet, liyakat, dürüstlük, cesaret, ahlak ve feraset sahibi insanlarla güçlü bir düşünsel dünyaya sahip milletvekili profilleri olacağını aktaran Ezgin, kritik ve riskli bir seçime gidildiğini ifade etti.

- "Türkiye ümmetin umududur ve son kalesidir"

AK Parti'ye acımasız ve kuralsız bir şekilde her taraftan sözlü saldırı yapılacağını ifade eden Ezgin, seçimlerin sadece bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığını kaydetti.

Ezgin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Sakın ha bunu sadece bir Cumhurbaşkanlığına ilişkin bir seçim olarak görmeyelim. Irak'taki, Suriye'deki, Filistin'deki bütün mazlum ve mağdurların gözü, yüreği ve umudu Türkiye'dedir. Türkiye ümmetin umududur ve son kalesidir. Bu kalede açılacak küçük bir gedik, emin olun büyük felaketler getirecektir. Bu ülkenin ve ümmetin halen de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a çok ihtiyacı, Erdoğan'ın da yapacak daha çok işi var. Özellikle son günlere girerken devletimizle ve milletimizle gevşemeden, temkinli, tedbirli ve teyakkuz halinde olmalıyız. Her türlü seçeneği, ihtimali, saldırıyı ve ihaneti nazara alarak gerekli tedbirleri almalıyız."




YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Tayfun 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir yazı olmuş. Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacak çok işi var..
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.