Diyarbakır

"Yeni hükümet sisteminde güçler ayrılığı belirgin olacak"

13:22 22 Haziran 2018
"Yeni hükümet sisteminde güçler ayrılığı belirgin olacak"

HÜDA PAR'ın desteklediği Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Yeni hükümet sisteminde güçler ayrılığı biraz daha belirgin olacak. Bu anlamda parlamento güçlü olacağından dolayı vatandaşların oyunu dikkatli kullanacağını düşünüyorum." dedi.

Diyarbakır'da seçim çalışmalarını sürdüren Yapıcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015'te yapılan milletvekili genel seçimlerine de bağımsız aday olarak katıldığını anımsattı.

Önceki seçimde kendilerini yeterince tanıtamadıklarını belirten Yapıcıoğlu, bu seçimde ise vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını söyledi.

Yapıcıoğlu, bu ilginin sandıkta desteğe dönüşeceğine inandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Biz diyoruz ki 'Sizin vekaletinizi alıp, Ankara'ya gittikten sonra sizi unutmayacağız. Sizinle dertleşeceğiz, sizin dertlerinizi siyasetin gündemine taşıyacağız ve çözümü için elimizden geleni yapacağız.' Biz asla halkımızı aldatmayacağız, gerçek olmayan şeyleri onlara söylemeyeceğiz, boş vaatlerle onları peşimizden sürükleyip, yüzüstü bırakmayacağız. Bizim gündemimiz milletin gerçek gündemi olacak."

- "Güçler ayrılığı belirgin olacak"

Her seçimin önemli olduğunu ancak 24 Haziran'daki seçimin çok daha önemli olduğunu belirten Yapıcıoğlu, "Yeni hükümet sisteminde güçler ayrılığı belirgin olacak. Yürütme ve yasama görevi birbirinden daha keskin çizgilerle ayrılacak. Bu anlamda parlamento güçlü olacağından dolayı vatandaşların oyunu dikkatli kullanacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

HÜDA PAR'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleme kararı aldığını hatırlatan Yapıcıoğlu, "Bu kararı aldığımızda henüz partimin genel başkanlığından istifa etmemiştim. Partimin yapmış olduğu açıklama beni de bağlar. Benim istifa edip bağımsız aday olmam da partimin bir kararıydı. Ben de partimin kararı doğrultusunda hareket edeceğim." diye konuştu.

HDP'nin Kürtlerin tek temsilcisi olmadığına işaret eden Yapıcıoğlu, hiç kimsenin bir grubun tek temsilcisi olamayacağını kaydetti.

"Temsil makamı tek taraflı olacak bir şey değil. Vatandaş kime yetki verirse onun temsilcisi olur." diyen Yapıcıoğlu, yeni hükümet sisteminin oturması için bu seçimin önemli olduğunu dile getirdi.

Yapıcıoğlu, bugün İstasyon Meydanı'nda saat 17.30'da düzenleyecekleri mitinge vatandaşları davet etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.