Gazze şehrinin doğusundaki eş-Şucaiyye Mahallesi, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı ve güneyindeki Han Yunus kenti, sabah saatlerinden bu yana İsrail ordusu ile Filistinli direniş grupları arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor.

Filistinli grupların, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalara göre, savaşçılar, Gazze şehrinin doğusu ve güneyinde, İsrail askerlerini pusuya düşürerek, mevzilerine girmek suretiyle doğrudan hedef aldı.

AA'ya konuşan bir sağlık kaynağı ve görgü tanıkları, İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerini bombalamaya devam ettiğini, bunun sonucunda ölüm ve yaralanmaların yaşandığını söyledi.

NETANYAHU: ZOR BİR GÜN GEÇİRDİK

İzzeddin el-Kassam Tugaylarının kurduğu pusu sonucu çok sayıda İsrail askerinin öldürülmesine ilişkin konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Dün çok zor bir gün geçirdik.” dedi.

Netanyahu’nun açıklamaları, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde 68 gündür katliamlarını sürdürmesine karşılık Tel Aviv yönetimi üzerinde giderek artan uluslararası baskıların ardından geldi.

İSRAİL ASKERLERİ ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA

Kassam Tugaylarının pususuna düşen işgalcilerin kaçmaya çalışırken çığlık çığlığa kaldığı anlar Kassamın kameralarına da yansıdı.

- HAN YUNUS'DA İSRAİL GÜÇLERİ HALA MEVZİLERİNDE BULUNUYOR

Yerel kaynaklar, İsrail ordusunun, dün sabah saatlerinde, şehrin batısına denizden çıkarma operasyonu düzenlemeye çalıştığını, ancak savaşçıların şiddetli direnişiyle karşılaştıktan sonra başarısız olduğunu bildirdi.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri tarafından yayımlanan açıklamalara göre, Han Yunus kentindeki savaşçılar, İsrail askeri araçlarını ve askerlerini hedef alarak, yaralanmalara neden oldu.

İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın açıklamasında, "Savaşçılarımız, Han Yunus şehrinin doğusundaki Siyonist personel taşıyıcıyı P29 mermisi ile tamamen yok etmeyi başardı." ifadesi kullanıldı.

İzzeddin el-Kassam Tugayları ayrıca, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, İsrail ordusuna ait 10 tank ve aracı hedef aldıklarını duyurdu.

Kudüs Seriyyeleri de "Han Yunus'un doğusunda bulunan İsrail askerlerini, füzeler ve havan toplarıyla bombaladığını" açıkladı.

- GAZZE'NİN DOĞUSU

Görgü tanıklarına ve yerel kaynakların verdiği bilgilere göre, İsrail ordu kuvvetlerinin, doğudaki Şucaiyye'de pusuya düşürülmesinin ardından çatışmalar, Şucaiyye Mahallesi ve Cibaliya Mülteci Kampı çevresinde yoğunlaştı.

Kurulan pusuda, İsrail güçlerine ait özel bir birime doğrudan ateş açılırken, askerlerin olduğu noktada patlayıcı infilak etti.

Kaynakların tahminlerine göre, bu saldırıda İsrail ordusundaki ölü sayısı 10'u bulabilir.

İsrail ordusu, yoğun silah seslerinin duyulduğu ve sis bombalarının atıldığı sırada sahadaki yaralıları tahliye etti ve ardından bölgeden çekildi.

İsrail savaş uçakları ve topçuları da pusu alanını yoğun şekilde bombaladı.

İsrail medyasında, Hamas savaşçılarının, Şucaiyye'de İsrail askerlerine yönelik pusu kurduğu, bunun çok sayıda subay ve askerin ölümü ile yaralanmasına yol açtığı haberlerine yer verildi.

15 İSRAİL ASKERİ PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜ

Hamas, Telegram platformundan yaptığı açıklamada, silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları ile İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Kudüs Seriyyeleri'nin, 15 askerden oluşan İsrail kuvvetini pusuya düşürmeyi ve yakın mesafeden onlara saldırmayı başardığını duyurdu.

 

Yorumlar 174 Yorum Var
  • Rijit 14.12.2023 22:27
    Allahuekber ve lillahil hamd
  • Musa çakmak 14.12.2023 19:41
    Allah Müslüman kardeşlerimize ve mücahitlere yardım etsin Allah Yahudi siyonistleri ve destekçilerini kahru perişan eylesin
  • Ayşegül Bilici 14.12.2023 17:44
    Allah güç versin Kassam'a. Allah yardımcısı olsun Filistin ve Gazze 'nin
  • Eyman 14.12.2023 17:35
    Bu tür videolarla kalbimizi ferahlatan, içimizdeki acıya su serpen kim varsa, emeği geçen asker ve medyadan Allah ebeden razı olsun. Ya Rabbim! Müslümanlara yardım et ve bizlere müjdeli haberler ver. Amin.
  • Türkoğlu 14.12.2023 17:19
    Elhamdülillah, Elhamdülillah, Elhamdülillah
Daha fazla yorum görüntüle