Gazze'de Filistinliler cuma namazını el-Kenz Camisi'nin enkazında kıldı.
Öte yandan, 1 Şubat'ta çift taraflı açılan Refah Sınırı'ndan geçişler sınırlı şekilde gerçekleşebiliyor.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında yaralanan ve uzuv kaybı yaşayan binlerce Filistinli çocuktan sadece birkaçı, 2 Şubat'ta açılan Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır’a getirilerek, hastanelerde tedavi görmeye başladı.
Gazze’den çıkarılan yaralı çocuklar, binlerce Gazzeli çocuk gibi yaşadıkları bombardımanın izlerini bedenlerinde taşırken,
Refah’tan geçen her vaka İsrail saldırılarının siviller ve özellikle çocuklar üzerindeki yıkıcı sonuçlarını ve Gazze’deki insani felaketin boyutunu gösteriyor.
Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerine göre, Gazze'de 4 bini çocuk olmak üzere 18 bin 500'den fazla Filistinli yurt dışında tedavi olmak için sıra bekliyor.
İsrail'in kısıtlı sayıda hastanın Refah üzerinden yurt dışına çıkışına izin vermesi nedeniyle durumu kritik olan hastaların endişeli bekleyişi sürüyor.
Gazzeliler zorlu hayat şartlarıyla mücadele ediyor.
Kaynak: AA