Edirne

TGD, Baro Başkanı Yıldırım'ı özür dilemeye çağırdı

15:57 09 Kasım 2015
TGD, Baro Başkanı Yıldırım'ı özür dilemeye çağırdı

Trakya Gazeteciler Derneği (TGD)  Yönetim Kurulu, Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım'ı yaptığı bir yorumda köşe yazarlarını zan altında bıraktığı gerekçesiyle özür dilemeye çağırdı.

TGD'den yapılan yazılı açıklamada, Edirne Baro Başkanı Yıldırım’ın sosyal medyadan ayırt etmeden bütün köşe yazarlarını itham eden bir  yorum yayınlamasının üzüntü verici olduğu belirtildi.

Yıldırım'ın makamı nedeniyle, paylaşılan mesajın "kişisel paylaşımdan öte" olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Avukat Özgür Yıldırım, paylaşımında, futbol ve siyaset dünyasında köşe yazarlarını hak etmediği bir yere koymuş, köşe yazarlarını siyasetçilerin her dediklerini (kendi tabiriyle) ballandıra ballandıra yazdığını bu sayede de para kazandıklarını vurgulamıştır. Tüm bunları yazarken herhangi bir isim vermediği için de tüm köşe yazarlarını halkımız ve okurları gözünde itibarsızlaştırmıştır. İsim veya isimler verse Yıldırım’ın bu görüşü isimlerini verdiği meslektaşlarımızla kendisi arasında bir konu olacak iken birçoğu derneğimiz üyesi olan köşe yazarlarımızın tamamını siyasi parti liderlerini parlatarak para kazanan ya da bir başka deyişle para kazanmak için siyasi parti liderlerini parlatan kişiler olarak tanımlamıştır.

Hatırlatmak isteriz ki, köşe yazarları akademik değillerdir, gazetelerde ve/veya internet haber sitelerinde, gündem veya herhangi bir konuda kendi görüşlerini çoğunlukla halk diliyle yazan halktan kabul görmüş kişilerdir. Özellikle yerel medyada köşe yazarları bu yaptıkları iş için para almamaktadırlar. Öte yandan, her meslekte olduğu gibi bizim mesleğimizde de işini düzgün yapan veya yapmayanlar vardır. Bir avukat olarak bu ayrıntıyı gözetmeden bir zümreyi itibarsızlaştırmak bir hukukçuya hiç yakışmamıştır. Yıldırım'ı, yazısından dolayı Trakya Gazeteciler Derneği olarak meslektaşlarımız adına kınıyor ve kendisini meslektaşlarımızdan özür dilemeye davet ediyoruz.

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.