Edirne

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

16:19 08 Mart 2017
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Edirne'de Dünya Kadınlar Günü nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Atatürk Anıtında düzenlenen ilk etkinlik saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Edirne Belediye Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve Edirne Kadın Dayanışması üyeleri anıta çelenk sundu.

Kadınlar adına günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Burcu Çıkar, kadınların hayatın her alanında eşitlik ve özgürlük istediğini belirtti.

Kadınların siyasette daha fazla yer almasını istediklerini vurgulayan Çınar, ''Tüm partilerin eşit sayıda kadın milletvekili çıkarmasını istiyoruz. Özellikle Edirne'den kadın milletvekili çıksın istiyoruz.'' dedi.

- Emek Pazarı açıldı

Edirne'de Kadın El Sanatları ve Emek Pazarı açıldı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, açılışta yaptığı konuşmada, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Türkiye'de kadınına seçme ve seçilme hakkının bir çok medeni Avrupa ülkesinden daha önce verildiğini hatırlatan Gürkan, ''Bu Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin bir başarısıdır. Bu Atatürk'ün kadına verdiği önemin bir göstergesidir.'' diye konuştu.

Gürkan, bugün kadınların el emeği ürünlerini sergileyeceği Kadın El Sanatları ve Emek Pazarının açılışını yapacaklarını söyledi.

Daha önce pazarın kurulduğu alanda kadınların bazı zorluklar çektiğini ifade eden Gürkan, ''Baktık ki yazın güneşten, kışın soğuktan ve kardan bir türlü başını kaldıramıyorlar. Onlara küçük ahşap barakalar yaptık. Büyük bir memnuniyetle karşıladılar. Şunu çok iyi biliyorum. Yapılan her zaman eleştiriye açıktır. Ama yapılan her zaman yapılmayandan bir fazladır.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Gürkan, Kadın El Sanatları ve Emek Pazarı ve EFOD Derneği üyesi kadınların çektiği fotoğraflardan oluşan serginin açılışını yaptı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.