Edirne

ETSO'dan "salon tahsisiyle" ilgili açıklama

16:56 08 Mart 2017
ETSO'dan "salon tahsisiyle" ilgili açıklama

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu, eski MHP Milletvekili Meral Akşener'in katılacağı etkinlik için salon tahsisinin son anda iptal edildiği iddialarına ilişkin, yapılmamış bir başvurunun iptal edilmesinin söz konusu olamayacağını belirtti.

Odadan yapılan açıklamada, ETSO'nun tüm taraflara, kesimlere ve siyasi oluşumlara karşı eşit mesafede duruşunu muhafaza ettiği ifade edildi.

ETSO'nun "Meral Akşener'in konuşmacı olarak katılacağı etkinlik için salon tahsisini iptal ettiği" yönündeki haberlerin taraflı ve yanıltıcı şekilde yapıldığı ve itibar edilmemesi gerektiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Binamızda bulunan toplantı salonlarımız, yazılı dilekçe ile yapılan başvuruları takiben, Yönetim Kurulu onayı ile belli bir ücret karşılığında tahsis edilmektedir. Hali hazırda gündeme gelen ve son anda salon iptali yapıldığına dair asılsız iddialara istinaden, ilgili taraflarca odamıza herhangi bir yazılı dilekçe ile başvuru yapılmamış olup dolayısıyla onaylanmış bir tahsisin iptali söz konusu değildir. Ayrıca ETSO Yönetim Kurulu olarak, ülke siyasetini ilgilendiren önemli durumlar öncesinde (seçim, referandum), odamız binasının hiçbir siyasi toplantıya ve eğilime dahil olmaması açısından, siyasi partilere salon tahsis etmeme hususunda hassasiyet gösterdiğini de tüm tarafların bilgilerine sunarız."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.