Edirne

Partiler ve adaylar seçim hazırlıklarını sürdürdü

18:43 20 Haziran 2018
Partiler ve adaylar seçim hazırlıklarını sürdürdü

AK Parti Edirne İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık görevlilerine yönelik toplantı düzenlendi.

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı koordinasyonunda il başkanlığında düzenlenen toplantıya, sandık görevlileri ile okullardaki kat sorumluları ve müşahitler katıldı.

Toplantıda, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Çağrı Muştu, sandık görevlileri yapacakları çalışmaları anlattı ve oy kullanımına ilişkin hazırlanan video izlendi.

- CHP Edirne Milletvekili Bircan, köyleri ziyaret etti

CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, seçim çalışmaları kapsamında Havsa ilçesine bağlı bazı köyleri ziyaret etti.

Bircan, yaptığı yazılı açıklamaya göre, Havsa’nın Arpaç, Musulça ve Hasköy köylerini ziyaret ederek, cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve partisi için destek istedi.

- AK Parti adayı Akmeşe, Karaağaç'ı ziyaret etti

AK Parti Edirne milletvekili adayı İlyas Akmeşe, seçim çalışmaları kapsamında Karaağaç Mahallesi'nde ziyaretlerde bulundu.

Akmeşe, ziyaretinde yaptığı konuşmada, günün her saati kendilerini coşkuyla karşılayan vatandaşlara teşekkür ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Romanların babası, garibanların babası. Sizlerden hafta sonu yapılacak olan seçimler için destek istemeye geldik. 24 Haziran’da seçim var sandığa gidiyorsunuz. Karaağaç’ta sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız? Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı desteklemeye hazır mıyız? Sabahtan beri çalışıyoruz, çok yorgunduk. Buraya geldim yorgunluğum gitti. Hepinize gerçekten çok teşekkür ediyorum."

- "Cumhur İttifakı Millet Aklı"

MHP Edirne milletvekili adayı Hakan Özkan, "Cumhur İttifakı Millet Aklı" sloganı ile yola çıkan MHP'nin, devletin ve milletin bekası için destansı bir mücadele verdiğini belirtti.

Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, MHP'nin seçim takviminin açıklanmasının ardından adeta seferberlik ilan ettiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"24 Haziran'da ya devlet kazanacak ya zillet. Bu aziz millet, asla zillete izin vermemiştir, vermeyecektir. MHP, Edirne'de bu inanç ve şuurla ayağa kalkmıştır ve koşmaktadır. Planlı ve kasıtlı biçimde MHP'ye saldırıyor, karalıyor ve yalan söylüyorlar. İpinden kopmuş ne kadar ipsiz sapsız varsa MHP ile millet arasına mesafe koymaya uğraşıyorlar. Hala anlamayanlara, anlayıp da inkar edenlere, iftara ve yalan takımına bir daha hatırlatalım, MHP bu ülkenin taşı, toprağı, çimentosu, teminatı. Sayın Devlet Bahçeli, bu milletin sesi, sözü ve özüdür. MHP için ülkenin varlığı, birliği, güvenliği ve geleceği her şeyden önce gelir. Bunu da çok veciz biçimde, 'önce ülkem' diyerek ifade etmiş, programına yazmış ve bütün dünyaya ilan etmiştir. MHP'nin duruşu bu kadar net, hedefi bu kadar açıktır. Siyaseti bu kadar berrak, yaptıkları bu kadar aleni ve kesindir. MHP'yi AK Parti ile bir araya getiren şey ülkenin şartları ve milletin menfaatleridir. Cumhur ittifakı ülkenin kurtuluşu, devletin yapılanması, bayrağın yükselmesi, vatanın yücelmesi için kurulmuştur. Bu durumun Türk milleti ve devleti ile meselesi olanları rahatsız etmesi bizim için hiç sürpriz değildir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.