Edirne

Palamut diye aldığınız balık palamut mu?

08:19 13 Aralık 2019 18 Yorum Var
Palamut diye aldığınız balık palamut mu?

Bazı esnaflar torik ve tombik balıklarını vatandaşlara 'palamut' etiketiyle satmaya başladı. Palamudun, kolaylıkla torik ve tombikten ayırt edilebildiğini belirten balıkçılar da tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

En çok tercih edilen balıklar arasında yer alan palamudun bulunamaması üzerine bazı esnaflar, palamuda benzeyen torik ve tombik balıklarını 'palamut' etiketiyle satmaya başladı.

Palamut ile torik balığı arasındaki farkı herkesin anlayamayacağını dile getiren Edirneli Feridun Bistren, “Vatandaşların anlayabilmesi için torik palamut balığından daha iri oluyor. Ortalama 3 kilo civarında. İlk olarak balığın dişlerine bakılması gerekiyor. Palamudun dişleri vardır ancak tombiğin dişleri yoktur. Dişi olmayan balık, palamut değildir. Eğer dişine bakmadıysanız beneklerine bakarak da kontrol edebilirsiniz. Palamudun yüzeyinde çizgiler varken, tombik beneklidir. Buradan da iki balık arasındaki fark rahatlıkla anlaşılabilir. Ayrıca tüketiciler, balığı takoz biçiminde kestirsinler. Balık kesildikten sonra eti beyaz ise o palamuttur. Tombik ve toriğin eti siyah olur ve genellikle lakerda olarak değerlendirilir. O sebeple sadece fiziksel olarak değil, lezzet anlamında da çok ciddi farklar var. Ayrıca tüketicilerin her yerden balık almasını da önermiyorum. Kendi güvendikleri bir balıkçıdan alışveriş yapmalarını öneririm.” Şeklinde konuştu.

YORUMLAR

18 Yorum Var
  • orhan 1 yıl önce Şikayet Et
    arada bir balık almaya gidiyorum her seferinde bir curcuna, sıra bekleyenler, sahtekar balıkçılar. para uzatıyorum üstünü vermeden bi bakıyor unutacak mıyım. Balıkların fiyatını yazmayanlar var birde. Palamut tane mi 70tl kilo mu. Tek palamutu 70tlye veriyor sormayanlara. Yerini de söylüyorum İzmir aliağa pazarındaki balıkçılar. Dün sordum, tartarak verdi, çupranın kilosunu 100 e aldım. Sormayınca tekini veriyor 100tl. Balık balıktır diyenlere: ticari değer diye birşey var. O zaman neden değerli balığa öyle demiyorsunuz, değersiz olanı satarken balık balıktır dimi? Bu esnaf bozuk. 4 ülkede yaşadım, Türkler kadar sahtekar esnaf da görmedim, kuralsız millet de görmedim.
    Cevapla
  • osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Keşke haber doğru olsa, torik daha değerli balıktır. Balık satıcıları ve avcıları bunu çok iyi bilir. Palamut diye torik satılıyorsa,olsa olsa vatandaşın bildiği üzerinden satış yapılmaya çalışılıyordur.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • byrm 4 yıl önce Şikayet Et
    sıkıntı yok balık balıktır içine eşşek eti karıştıracak değiller ya
    Cevapla
  • Nuri 3 ay önce Şikayet Et
    Tombik görmedin sen galiba. İçi kan dolu. Eti kıpkırmızı. Kemiğini keserken zorlanıyorsun. İç organları desen bir sürü çıkıyor. İnsanın yiyesi gelmiyor.
    İlk beğenen sen ol
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    sen balıkçısın galiba. Yazıyı iyi oku birisi diğerinin yarı değerinde niçin aynı fiyata satılıyor. Bizi aldatan bizden değildir.
  • BABÜRLÜ OSMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan hangi balık
    Cevapla İlk beğenen sen ol
  • Taner 4 yıl önce Şikayet Et
    Hangi balıkçı torik balığını palamut diye satıyorsa söyleyin de ucuza torik balığı yiyelim.
    Cevapla İlk beğenen sen ol
Daha fazla yorum görüntüle
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.